SVJETSKI KAMPING FESTIVAL

Sljedeće godine Zaton postaje centar kamping svijeta: 'Potencijal Hrvatske i naših kampova prepoznat je i vani'

16.11.2022 u 08:13

Bionic
Reading

Domaćin Svjetskog kamping festivala sljedeće godine bit će Zaton Holiday Resort zadarske kompanije Turisthotel. Ta velika odluka objavljena je na nedavno održanom svjetskom kongresu asocijacije Federation Internationale de Camping et Caravanning (F.I.C.C.) u Parizu na kojem su među ostalima prisustvovali i predstavnici Zaton Holiday Resorta koji su tom prilikom ostale sudionike upoznali s bogatom ponudom resorta i zadarske regije

'Riječ je o velikom priznanju ne samo za Zaton Holiday Resort već i za hrvatski kamping općenito. Drago nam je da je potencijal Hrvatske i naših kampova prepoznat i u svijetu. Vjerujemo da će povjerena organizacija i domaćinstvo Svjetskog kamping festivala dati dodatni vjetar u leđa hrvatskom kampingu te nakon rekordne 2022. ujedno nagovijestiti uspješnu 2023.', izjavila je Meri Matešić Sičić, predsjednica Uprave Turisthotela.

Svjetski kamping festival održat će se od 23. lipnja do 1. srpnja 2023 kada će se ujedno proslaviti i prvi Svjetski dan kampiranja (World Camping day). Očekuje se da će festival privući brojne kamping entuzijaste iz Europe i svijeta i to s ciljem dodatne popularizacije kampinga kao jednog od najodrživijih i otpornijih oblika turizma.

'Hrvatska je jedna od najprepoznatljivijih kamping destinacija u Europi i zato će Zaton Holiday Resort zasigurno privući brojne ljubitelje kampiranja koji će nam se pridružiti na prvom izdanju festivala. Uvjeren sam da će ljubitelji kampiranja biti istinski sretni što Zaton Holiday Resort postaje F.I.C.C. partner te će dočekati, ugostiti i podržati ova važna F.I.C.C. događanja', poručio je João Alves Pereira, predsjednik F.I.C.C.-a i istaknuo kako će Federacija tom prilikom obilježiti 90. obljetnicu postojanja.

Osim sadržajnog i atraktivnog rasporeda događanja koji će prirediti domaćini, sudionici festivala imat će priliku upoznati i ljepote zadarske regije zahvaljujući ponudi izleta koji su sastavni dio ovog festivala koji slavi suživot s prirodom te promiče prijateljstvo i razumijevanje među narodima i različitim kulturama.