predsjednički kandidat s estrade

Škori biznismenu dobro ide, samo mu jedan posao donosi gubitke

  • Autor: L. F.
  • Zadnja izmjena 21.06.2019 13:10
  • Objavljeno 21.06.2019 u 12:56
tportal

Izvor: Pixsell / Autor: Luka Stanzl

Miroslav Škoro, osim što je pjevač, a odnedavno i predsjednički kandidat, bavi se i poduzetništvom. U svom portfelju, kao vlasnik ili manjinski investitor, ima nekoliko tvrtki. Krovna je firma Campus, preko koje vodi svoju estradnu karijeru. S kumom Brankom Žibratom vlasnik je tvrtke MB Kvadrat, koja iznajmljuje skladišne prostore. U IT tvrtki Omega Software Škoro drži pet posto udjela. Uz te firme, Škoro razvija svoju vinsku etiketu Vina Škoro, a supruga mu se vodi kao vlasnica tvrtke Hotel Zrinski

Škorina glavna tvrtka Campus, čija je direktorica njegova supruga Kim Ann Škoro, stabilno posluje. Ona se brine za naplatu autorskih prava te organizira i naplaćuje sve Škorine nastupe.

Lani je Campus ostvario 3,47 milijuna kuna prihoda i zaradu od 685 tisuća kuna. Tvrtka zadnjih pet godina povećava promet, a raste joj i dobit. Škoro je s kumom Brankom Žibratom vlasnik firme MB Kvadrat, koja posjeduje i iznajmljuje skladišne prostore. Taj mu biznis ne ide najbolje jer zadnje dvije godine bilježi gubitke. Lani je minus bio oko 100.000 kuna uz nešto više od 900.000 kuna prometa.

Uz to, MB Kvadrat je prezadužen jer su mu obaveze oko 8,5 milijuna kuna dok mu je ukupni kapital nešto manji od dva milijuna kuna.

Za Večernji list Škoro je izjavio kako će od MB Kvadrata veće koristi imati njegovi potomci.

I dok mu skladišta stvaraju gubitke, dobro ulaganje pokazalo se ono u IT tvrtku Omega software, u kojoj Škoro drži pet posto udjela. Firma zapošljava više od 100 inženjera, a prošle godine ostvarila je rekordni prihod od 55,3 milijuna kuna i 12,7 milijuna kuna dobiti.

  • +17
  • +14

Miroslav Škoro

Izvor: Pixsell / Autor: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

'Ono što me privuklo Omegi jasna je vizija u potenciranje razvoja. Ta tvrtka na tržištu nudi samo i isključivo proizvode koji su rezultat pameti i rada hrvatskih ljudi', rekao je Škoro za Večernji list.

Pjevač i predsjednički kandidat krenuo je i u vinski biznis. Vlastitim kapitalom razvija etiketu Vina Škoro. Prije nekoliko godina kupio je vinograd sa 6000 loza u Mitrovcu pokraj Kutjeva, da bi mu 2017. pridružio još jedan vinograd u obližnjem Vetovu. Ukupno Škoro danas posjeduje tri hektara pod vinovom lozom. I taj biznis vodi preko tvrtke Campus.

Škoro je bio HDZ saborski zastupnik

Škoro je bio HDZ saborski zastupnik

Izvor: Pixsell / Autor: Jurica Galoic/PIXSELL

Škoro ima i mali udjel od svega jedan posto u turističkoj tvrtki Mon Perin iz Bala. Prošle godine firma je imala 43,5 milijuna kuna prihoda i 11,5 milijuna kuna dobiti. Mon Perin je prvo krenuo kao udruga koju je osnovao 2004. Plinio Cuccurin (jedan od većih dioničara Adrisa), da bi se s vremenom pretvorila u privatnu tvrtku koja je u suvlasništvu općine, žitelja i prijatelja Bala.

Škorina supruga ujedno je suvlasnica zagrebačkog poduzeća Hotel Zrinski. Ta tvrtka stoji iza nikad realiziranog projekta gradnje hotela pored bolnice Merkur. Firma nema zaposlenih, a lani je prikazala 150.200 kuna prometa i 91.000 kuna dobiti.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!