diskontni avioprijevoznik

Šef easyJeta: Ovoga ljeta približit ćemo se rezultatima iz razdoblja prije pandemije

12.04.2022 u 14:09

Bionic
Reading

Britanski diskontni avioprijevoznik easyJet izvijestio je o manjem gubitku u prvoj polovini poslovne godine, unatoč covidu 19 i višim cijenama goriva, najavivši da će ovog ljeta njegovi kapaciteti biti blizu razine iz razdoblja prije pandemije

Kompanija procjenjuje da je prvu polovinu poslovne godine koja je završila u ožujku vjerojatno zaključila s gubitkom prije poreza u rasponu od 535 do 565 milijuna funti (696 do 735 milijuna dolara). U istom prošlogodišnjem razdoblju gubitak je iznosio 701 milijun funti.

Naglasili su i da je siječanjska odluka vlade u Londonu o ukidanju ograničenja putovanja potaknula snažnu potražnju, dodavši da su u proteklih sedam dana letjeli s 94 posto planiranog rasporeda i da su rezervacije za ljeto porasle.

"Otkako su ukinuta ograničenja putovanja, easyJet bilježi snažan i kontinuiran oporavak prodaje, što rezultira pozitivnim izgledima za Uskrs i razdoblje nakon toga", rekao je u utorak izvršni direktor Johan Lundgren.

Dnevne rezervacije za ljeto trenutno su bolje nego u financijskoj 2019., dodao je Lundgren.

"I dalje smo uvjereni da ćemo realizirati naše planove prema kojima bismo se ovog ljeta trebali letovima približiti razini iz 2019.", naglasio je šef easyJeta.