Sve to stigne Tomislav Madžar

Savjetuje predsjednicu, uveseljava Bandića plišancima, ali i vrti ozbiljan privatni biznis.

12.12.2018 u 15:18

Bionic
Reading

Liječnik i poduzetnik, 39-godišnji Tomislav Madžar, uz to što savjetuje predsjednicu Kolindu Grabar Kitarović i razveseljava bolesnog zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića plišanim medvjedićima, nedavno mu je darovao novog, najviše je zaokupljen razvojem privatnog biznisa. Njegova poliklinika Vaš pregled u nešto manje od dvije godine rada povećala je promet za četiri puta, a broj zaposlenika s dvoje skočio je na 25. Madžar na tome ne planira stati, već najavljuje daljnja ulaganja

O Tomislavu Madžaru tportal je pisao više puta.

Povezivalo ga se s Tomislavom Karamarkom, navodilo kao agenta pjevača Halida Bešlića, njegova obrana doktorske disertacije pretvorila se u okupljanje mnogih poznatih imena, čak su prije tri godine i svjetski mediji pisali o Madžaru nakon što ga je legendarni Arsenalov menadžer Arsen Wenger zamijenio sa španjolskim trenerom Unaijem Emeryjem.

Ovaj put fokusirat ćemo se na njegov privatni biznis, u koji planira uložiti ozbiljan novac.

Lani u veljači krenula je s radom u Zagrebu njegova zdravstvena ustanova za medicinu rada i sport Vaš pregled.

Nakon samo četiri mjeseca od otvorenja klinika se našla u medijima zbog optužbe gradskog zastupnika Renata Peteka iz stranke Naprijed Hrvatska! da je Madžar u sukobu interesa.

U tom trenutku savjetnik predsjednice za zdravstvo i sport sjedio je u Upravnom vijeću gradske Poliklinike Zagreb koja nudi identičnu uslugu preventivnog pregleda zagrebačkih sportaša kao i njegova privatna klinika.

'To je kao da je netko član uprave Honde, a istovremeno vlasnik Toyote', upozoravao je Petek.

Madžar je sve optužbe odbacio kao neutemeljene, poručivši Peteku da ne zna što govori (više o njihovu sukobu možete pročitati OVDJE).

Bez obzira na to, Madžareva poliklinika nastavila je uspješno poslovati, s tim da je on u međuvremenu izišao iz Upravnog vijeća Poliklinike Zagreb.

Klinika Vaš pregled registriran je za obavljanje niza djelatnosti: medicinu rada, sportsku medicinu, ginekologiju, stomatologiju, obiteljsku medicinu, fizikalnu terapiju s rehabilitacijom i sistematske preglede, a ima i edukativni centar za prvu pomoć.

'Godine 2019. ulažem pola milijuna eura'

'Krenuo sam s dvoje zaposlenih, a danas imam 25 djelatnika, od kojih je osam stalno zaposlenih, dok su ostali vanjski suradnici. Iduće godine planiramo daljnje povećanje broja djelatnika', rekao je za tportal Madžar.

  • +10
Tomislav Madžar Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukic

Prošlu godinu završio je s 553.300 kuna prihoda uz simboličnu zaradu od 13.400 kuna. Očekuje kako će 2018. završiti s gotovo dva milijuna kuna prometa.

'Imali smo odličnu godinu s oko 10.000 pacijenata. Imamo velike planove za 2019. - investirat ćemo oko 500.000 eura (3,7 milijuna kuna) u novo zapošljavanje te širenje poslovanja s fokusom na stomatološki zdravstveni turizam i estetsku medicinu', najavio je Madžar, dodajući kako ga financijski prati Erste banka. Dosad je u biznis uložio oko dva milijuna kuna.

'Dugoročan cilj mi je zaposliti što više mladih ljudi i stvoriti kliniku koja će biti na ponos Zagrebu i Hrvatskoj', istaknuo je Madžar.

Estradni biznis zasad po strani

Uz zdravstveni biznis, vlasnik je tvrtke Centar ideja koja se bavi organizacijom raznih događanja, od brucošijada do humanitarnih koncerata. Surađivao je, između ostalih, s Mišom Kovačem, Ninom Badrić, Magazinom i pokojnim Tošom Proeskim.

Taj estradni posao Madžar je sad ostavio po strani te je Centar ideja lani imao skromne prihode od 49.100 kuna i zaradu od 6800 kuna.

hdz-ovac u bijelom

Od Ljubuškog do Pantovčaka

Madžar je rodom iz Ljubuškog. Na Medicinskom fakultetu diplomirao je 2005. godine, a završio je i specijalistički poslijediplomski studij Menadžment u zdravstvu pri Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu.

Član je HDZ-a od 2006. godine, otkad aktivno sudjeluje u radu te stranke, a sudjelovao je u gotovo svim kampanjama, uključujući onu posljednju za Grabar Kitarović, u kojoj je bio zadužen za logistiku.

Godinama je bio liječnik hrvatske rukometne i nogometne reprezentacije.