TOMISLAV MADŽAR

Mladi biznismen radi za HDZ, a volontira kod predsjednice

10.07.2015 u 09:15

Bionic
Reading

Tomislav Madžar, mladi liječnik i menadžer koji je tijekom predizborne kampanje za predsjedničke izbore odrađivao logistiku za Kolindu Grabar Kitarović, pa sukladno ambiciji koju ima planira aktivno sudjelovati i u kampanji HDZ-a, za predsjedničke izbore mogao bi se naći u potencijalnom sukobu interesa. Već je određen za voditelja promidžbenog odjela unutar HDZ-ova izbornog stožera, međutim Madžar je i povjerenik za mlade i sport pri Uredu predsjednice Republike

Zbog toga smo pitali Madžara smatra li nespojivim obnašati te dvije funkcije i radi li se tu o sukobu interesa s obzirom na to da bi predsjednica trebala biti politički neovisna, a on se kao Povjerenik aktivno uključuje u političku kampanju jedne stranke? Odgovorio nam je da je član Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) od 2006. te da će sudjelovati u ovoj kampanji za parlamentarne izbore.

'Kao povjerenik za sport i mlade u Uredu predsjednice Republike Hrvatske nisam profesionalno zaposlen niti sam državni dužnosnik. Svojim znanjem, iskustvom, radom i zalaganjem ću maksimalno pomoći HDZ-u da dođe u priliku provesti svoj program za spas gospodarstva', odgovorio je Madžar. Pozivam sve mlade da se politički aktiviraju jer su im uz iskustvo starijih jako potrebne nove ideje i entuzijazam mladih. 'Upravo predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović daje priliku mladim ljudima, a osnivanje Povjerenstva za mlade i sport to će i institucionalno dokazati', rekao je za tportal.

Podsjetimo, Maždar je prije koji dan obranio doktorsku disertaciju na temu 'Psihološki predskazatelji sportskih ozljeda u profesionalnih nogometaša i rukometaša'. Na obranu rada mu je između ostalih došla i predsjednica Kolinda Grabar Kitarović koja mu je iz publike i postavila pitanje, ali i predsjednik Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti (HAZU) Zoran Kusić, rektor Sveučilišta u Zagrebu Damir Boras. Tu su bili i Anica Kovač, Zoran Gobac, Halid Bešlić, Romeo Jozak, Marijan Vlak i moćni HDZ-ovci Milijan Brkić i Tomislav Čuljak, glavni i politički tajnik stranke. Tportal je pisao da je upravo Madžar sredio susret predsjednice Grabar Kitarović i pjevača Halida Bešlića na ćevapima u Sarajevu tijekom njezinog službenog posjeta Bosni i Hercegovini na početku mandata. Prema pisanju medija u estradni posao bacio se još na fakultetu organizirajući brucošijade, organizira i humanitarne koncerte, a surađivao je i s Mišom Kovačem, Ninom Badrić, Magazinom, Tošom Proeskim…  

Madžar kaže da doktorsku disertaciju prije svega doživljava komplimentom za svoj rad koji pridonosi razvoju sportske medicine i znanosti u Republici Hrvatskoj. 'Smatram da znanost u Hrvatskoj polako dobiva prostor koji zaslužuje', naglasio je Madžar koji je član liječničkih komisija u Hrvatskom rukometnom savezu i GNK Dinamu.

Svestrani HDZ-ovac kaže da se Hrvatska nalazi dobu kada nam je preko 100 tisuća mladih u protekle dvije godine napustilo domovinu, kad mladi ne mogu naći posao i kad imamo preko 300 tisuća blokiranih. 'Mislim da bi svi trebali pisati o rješenjima za izlazak iz gospodarske krize u kojoj se nalazimo. Želim svojim primjerom dati poticaj svim mladim ljudima da se bore i ulažu u svoje obrazovanje jer samo zajedničkim naporom možemo od naše države napraviti sretnu zemlju koja svima pruža jednake početne prilike za uspjeh', kazao nam je Madžar.

Naglasio je da želi ostati u Hrvatskoj i živjeti ovdje iako je imao i ima mnogo poslovnih ponuda za rad u inozemstvu.

'Mislim da je za javnost manje važno tko je bio gost na obrani doktorske disertacije. Sukladno Pravilniku o doktorskim studijima Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, obrana je doktorske disertacije javna. Stoga sam pozvao svoje prijateljice, prijatelje, radne kolege i ljude koji su mi mnogo pomogli na mojem putu i bili mi podrška. Iznimna mi je čast što su se odazvali i svojim dolaskom uveličali taj događaj', poručio je Madžar.