digitalna transformacija

SAP Hrvatska lani s 35 posto višim prihodima i dobrim očekivanjima za ovu godinu

21.02.2018 u 14:43

Bionic
Reading

Tvrtka SAP Hrvatska lani je ostvarila 35 posto više ukupne prihode u odnosu na 2016. godinu, a ove godine očekuje nastavak pozitivnih trendova, kao i da će domaće tvrtke i javni sektor nastaviti s digitalnom transformacijom, istaknula je u srijedu na godišnjoj konferenciji za medije direktorica SAP-a Hrvatska Sonja Popović

'Digitalna transformacija poslovanja, ali i u društvu, nužna je za promjene u budućnosti za koje je SAP spreman sa svojim rješenjima, što je i jedan od razloga rasta SAP-a u Hrvatskoj prošle godine', naglasila je Popović, dodajući da rezultati za prošlu godinu pokazuju i da korisnici prepoznaju inovativnost SAP-ovih rješenja.

U strukturi rasta ukupnih prihoda prošle godine, prihodi od softvera su porasli za oko 35 posto, a od prodaje clouda za 70 posto, dok su prihodi od konzultantskih usluga porasli za čak 150 posto u odnosu na 2016. godinu, što je Popović objasnila povjerenjem korisnika u SAP-ove savjete oko primjene novih biznis modela.

'Uz rast poslovnih rezultata, širi se i SAP-ova partnerska zajednica, kao i suradnja s fakultetima i naprednim startupovima, od kojih je i Effipoint Team, pobjednik u finalu lanjskog međunarodnog natjecanja InnovMatch, kojeg je SAP organizirao u Pragu', naglasila je Popović.

Predstavnici tog tima, uključujući i osječkog studenta Mateja Pavića, osmislili su na SAP-ovoj platformi rješenje za potrebe transporta i logistike Atlantic Grupe.

Uz njih, na konferenciji za medije SAP-a bili su i predstavnici Orbico Grupe, koji su uz SAP-ova rješenja, kako je kazala Romina Orešković iz Orbica, uspjeli postići veću pokretljivost i fleksibilnost u poslovanju, pogotovo u situaciji kada imaju tvrtku u Poljskoj.

Popović je dodala da je SAP u Hrvatskoj prošle godine i zaposlio novih osam ljudi, tako da ih je sada u toj tvrtki ukupno 22,.

Najavila je i da će dugogodišnja SAP-ova godišnja konferencija SAP Forum ove godine promijeniti naziv u SAP Now i održati se u tradicionalnom terminu u lipnju.