DEMANTI TEDESCHIJEVE TVRTKE

Atlantic grupa: Todorić laže, naplatili smo samo 30 posto starog duga!

14.02.2018 u 17:03

Bionic
Reading

Ivica Todorić u zadnjem blogu je napisao da je jednom od najvećih Agrokorovih dobavljača, Atlantic grupi isplaćen sav stari dug. Međutim, iz tvrtke Emila Tedeschija ga demantiraju

Još uvijek formalni vlasnik posrnulog Agrokora na svom blogu preko kojeg vodi rat s Vladom Andreja Plenkovića i izvanrednim povjerenikom Antom Ramljakom ustvrdio je kako Atlantic više nema potraživanja prema Agrokoru.

'Izgleda da se vodi takva politika kojom će jedna mala skupina ne samo naplatiti sve svoje dugove, nego i profitirati, a ogromna većina biti u vrlo lošoj poziciji te neće moći u potpunosti namiriti svoja potraživanja. Insolvencijski postupak ne može služiti da bi se nekome stvarao profit, a to se u slučaju Agrokora upravo događa za grupicu odabranih. To je protivno stavku 3 Ustava Republike Hrvatske', napisao je Todorić.

Na upit tportala iz Atlantica su pak ustvrdili kako su do sad naplatili 41,8 milijuna kuna od ukupno 138,5 milijuna kuna dugovanja, odnosno 30 posto naplate prijavljenih potraživanja prema Agrokoru.

'Od formiranja izvanredne uprave sudjelujemo u radu Udruge dobavljača, koja predstavlja iznimno važnu skupinu među vjerovnicima i šire u hrvatskom gospodarstvu, te vjerujemo kako će u propisanim rokovima doći do nagodbe koja će osigurati što kvalitetnije namirenje potraživanja i opstojnost Agrokora s kompanijama koje djeluju unutar njegovog sustava', poručili su iz Atlantica.

  • +21
Ivica Todorić Izvor: Pixsell / Autor: Jurica Galoic/PIXSELL