NEVENKA JURAK TVRDI

'Sanadera sam vidjela samo jednom'

26.01.2010 u 10:31

Bionic
Reading

Vlasnici marketinške agencije Fimi media, prema tvrdnjama Jutarnjeg lista, posao je procvao zadnjih nekoliko godina zahvaljujući bivšem premijeru Ivi Sanaderu jer je on navodno preporučio njezinu tvrtku direktorima državnih tvrtki na sastanku održanom u Vladi 2007. godine. U razgovoru za tportal Nevenka Jurak potvrdila je da njezino poslovanje istražuje policija, ali opovrgava povezanost sa Sanaderom

Kako komentirate tvrdnje Jutarnjeg lista da je bivši premijer Sanader sugerirao državnim tvrtkama da daju poslove Fimi mediji?

Ne znam ništa o tome, Sanadera sam vidjela jednom u životu kad smo radili na otvaranju dionice autoceste i nismo imali nikakav kontakt. Što se tiče Mladena Barišića, poznajemo se godinama, ali poslovno ne surađujemo. Dobivala sam poslove od državnih tvrtki, ali nisam jedina agencija koja je radila s državom.

Je li poslovanje Fimi medije pod istragom policije?

Policija je dosad bila već nekoliko puta u tvrtki, prvi put prije desetak dana. Tražili su dokumente o svim poslovima s državnim tvrtkama, što im je sve stavljeno na raspolaganje. Kad klijentu dajemo ponudu, napravimo media plan, prema kojemu naručujemo emitiranje, to je sve čisto i uredno. Angažirala sam odvjetnika Krešimira Vilajtovića.

Bojite li se, kako piše Jutarnji, da bi predsjednik Uprave CO-a Hrvoje Vojković mogao progovoriti da je Fimi media bila paravan za financiranje HDZ-a?

Ne znam što on ima progovoriti, dobila sam posao i dala dobre popuste, ne vjerujem da to ima veze sa mnom. Radimo kao i sve druge agencije, predstavljamo se telefonom, newsletterima i naravno da se koristimo preporukama, kao i sve druge agencije. Ovo je prestrašno, ne znam zašto su se mediji okomili na mene.

Kako trenutno poslujete?

Čak i u ovom trenutku zovu me neke državne tvrtke, ne želim govoriti o imenima, da me angažiraju ili da i dalje nastavimo raditi, jer znaju da radim dobro. Da ne radimo kvalitetno, bi li me zvali?

Kako to da se dobit agencije u nekoliko godina znatno uvećala?

Dobit je rasla zbog širenja posla i porasta emitiranja te kvalitete pružene usluge. Zašto nitko ne ispituje druge agencije koje su proteklih godina također napredovale, umjesto što mene žele uništiti?