detalj koji govori sve

Presica u Tornju ogolila istinu: Todorić je izgubio svoje carstvo

04.04.2017 u 20:39

Bionic
Reading

Upadljivo je bilo primijetiti kako na predstavljanju kriznog direktora Antonia Alvareza III. i njegova tima nije bilo nikog od još uvijek aktualne uprave Agrokora, pa ni Ivice Todorića. Prvi put je to u povijesti da na tako bitnom događaju za koncern nije bio ni jedan član obitelji Todorić. To najbolje govori o tome kako oni više ne upravljaju svojim poslovnim carstvom

Alavarez je svoj deveteročlani tim za restrukturiranje predstavio na 20. katu Agrokorova tornja. Novinarske i snimateljske ekipe okupile su se već oko 17 sati te su dva sata čekale ispred zgrade. Tek negdje prije samog početka konferencije za medije, oko 19 sati, ispraćene su u liftove i poslane direktno u press dvoranu.

Na pitanje gdje su Todorići, neslužbeno nam je rečeno kako bez obzira na njihovo nepojavljivanje, Ivica Todorić i njegov sin, kao i ostali članovi uprave, do daljnjeg ostaju na tim pozicijama.

Promjene u upravi očekuju se tek nakon što Alvarez snimi cijelu situaciju u kompaniji. Zasad neće biti promjena ni u upravama tvrtki u vlasništvu koncerna Agrokor.

Očita je bila namjera Alvareza i njegova tima, novih neformalnih šefova koncerna, da prvo obraćanje novinarima bude strogo kontrolirano, iako je jasno da je mnogo toga ad hoc dogovoreno.

Tako je, primjerice, konferenciju za medije vodio poznati PR stručnjak Krešimir Macan, a hoće li on biti trajno angažiran od Alvarezova tima, kako doznajemo, tek treba vidjeti.

Ista je situacija i s Nikolom Jelićem, bivšim glasnogovornikom Vlade Zorana Milanovića, koji je također bio na predstavljanju tima za restrukturiranje. Jelić trenutno radi za PR agenciju Millenium promocija.