LETOVI ZA SPLIT

Sa 1.389 putnika završila sezona letova u Zračnoj luci Osijek

13.09.2012 u 15:56

Bionic
Reading

Croatia Airlines u protekla tri ljetna mjeseca putem Zračne luke Osijek prevezla je 1.389 putnika i tako završila sezonu, javila je danas uprava osječkog aerodroma

Putnička sezona trajala je od 19. lipnja do 4. rujna, a u tom periodu nacionalna aviokompanija Croatia Airlines je samo jednom tjedno, utorkom, povezivala Osijek sa Splitom. Popunjenost zrakoplova je iznosila 76 posto, pa je na ukupno 24 leta prevezeno 1.389 putnika, obavijestila nas je Dorotea, voditeljica marketinga ZLO-a.

'Kako već godinama postoji velika zainteresiranost putnika za domaće letove tijekom cijele godine, nova uprava Zračne luke Osijek u suradnji s resornim ministarstvom intenzivirala je pregovore s nacionalnim zrakoplovnim prijevoznikom Croatia Airlines kako bi se od zimske sezone uvele redovite linije iz Osijeka prema Zagrebu i Splitu', rekla je Telarović.

Postigne li se taj dogovor, s osječkog aerodroma avioni bi redovito uzlijetali za Zagreb i Split tim intenzitetom i tijekom cijele sljedeće godine.

'U tijeku je proces pregovora, usklađivanja regionalnih potreba, definiranje reda letenja i cijena zrakoplovnih karata koji je naišao na podršku i zainteresiranost kako kod putnika i gospodarskih subjekata, tako i kod jedinica lokalne uprave i samouprave', pojašnjava Telarović.

Nakon niskotarifnih aviokompanija Germanwings in Ryan Air, Croatia Airlines trenutno je jedina kompanija koja koristi ZLO za putnički promet. Trenutačno se ne odvija ni teretni promet robe.