FOND PROVECTUS CAPITAL PARTNERSA

S prikupljenih 94 milijuna eura ASEF postao najveći private equity fond u regiji

27.04.2022 u 11:11

Bionic
Reading

Finalno zatvaranje fonda investicijskog društva Provectus Capital Partners (PCP)

Provectus Capital Partners (PCP), investicijsko društvo usmjereno na tržišta jugoistočne Europe, objavio je finalno zatvaranje svog fonda ASEF (Adriatic Structured Equity Fund) u koji je prikupljeno ukupno 94 milijuna eura, čime je taj fond postao najveći private equity fond u Adria regiji.

Finalni iznos pod upravljanjem je u godinu i pol dana poslovanja fonda povećan za čak 70 posto, odnosno za 38,5 milijuna eura, u odnosu na inicijalnu veličinu fonda pri osnivanju u kolovozu 2020. godine.

PCP je u ASEF fond privukao široku bazu ulagatelja koja se sastoji od 19 vodećih institucionalnih investitora sa sjedištem u EU, a radi se o mirovinskim fondovima, osiguravajućim društvima, vodećim regionalnim i međunarodnim bankama i razvojnim bankama.

'Želim zahvaliti svim našim ulagateljima na ukazanoj podršci i povjerenju. Uvjeren sam da ćemo svojim investicijama najbolje pokazati da ova regija ima puno potencijala za investiranje i za ubrzavanje rasta ambicioznih kompanija', izjavio je Igor Čičak, predsjednik Uprave i glavni partner u PCP-u.

PCP je do sada kroz ASEF fond realizirao deset investicija, i to kroz ulaganje u tri temeljne kompanije u sektorima privatnog zdravstva, stomatologije i specijalizirane maloprodaje. Podsjetimo, preuzeli su prošle godine Polikliniku Aviva od Fortenova grupe, uložili su u Stomatološku polikliniku Arena i preuzeli pokliniku Salona Dental, nakon čega su najavili pokretanje prve regionalne dentalne grupacije.

Također, u završnoj su fazi pregovora za dodatne investicije, a realizacija se očekuje u narednim mjesecima. Fokus PCP-a je ulaganje u profitabilne kompanije u rastućim sektorima kojima je potreban kapital za daljnji rast, a imaju značajnu poziciju na tržištu i potencijal za konsolidaciju sektora u kojima posluju.