putnici ljuti

Ryanair otkazuje letove iz i prema Zagrebu: Evo što su nam rekli

18.04.2023 u 15:51

Bionic
Reading

Zagrebačka zračna luka od 2. do 31. svibnja bit će zatvorena za sav promet od 23 do 6.30 sati. Riječ je o radovima koji su unaprijed planirani, a odvijat će se u svibnju zbog vremenskih uvjeta i potrebne tehnologije izvođenja, kažu u Međunarodnoj zračnoj luci Zagreb. Brojni su prijevoznici ranije korigirali svoj red letenja, poput njemačke Lufthanse i nizozemskog KLM-a, no irski je Ryanair tek prije nekoliko dana krenuo u operativne promjene te otkazao letove iz i prema Zagrebu

Najveći niskotarifni avioprijevoznik Ryanair zbog najavljenih radova i zatvorenosti zagrebačke zračne luke u najavljenom periodu drastično reže svoj red letenja za svibanj.

Naime zbog nemogućnosti slijetanja i polijetanja zrakoplova od 23 do 6.30 sati Ryanair je otkazao čak 55 ranije najavljenih rotacija na devet međunarodnih linija, a moguće je da će otkazivanja biti još.

Ovo je popis linija iz, odnosno prema Zagrebu, na kojima je Ryanair otkazao letove za svibanj:

  • Brussels Charleroi, otkazani letovi srijedom i nedjeljom, ukupno osam rotacija
  • Frankfurt Hahn, otkazani letovi utorkom, ukupno pet rotacija
  • Memmingen, otkazani letovi četvrtkom, ukupno četiri rotacije
  • Corfu, otkazani letovi ponedjeljkom, ukupno pet rotacija
  • Dublin, otkazani letovi ponedjeljkom i utorkom, ukupno 10 rotacija
  • Milano Bergamo, otkazani letovi petkom, subotom i nedjeljom, ukupno 12 rotacija
  • Malta, otkazani letovi ponedjeljkom, ukupno pet rotacija
  • Malmo, otkazani letovi petkom, ukupno četiri rotacije
  • London Stansted, otkazani letovi subotom, ukupno četiri rotacije.

Tu je vijest prvi objavio portal Croatian Aviation, nakon čega se na društvenim mrežama povela prava rasprava o tom potezu Ryanaira, s obzirom na to da se ranije znalo za radove, zbog čega su drugi avioprijevoznici već korigirali svoj red letenja.

No ne i Ryanair - on je tek prije nekoliko dana naprasno otkazao letove, a putnici koji su već kupili karte i bukirali smještaj na željenim destinacijama ostali su, blago rečeno, zatečeni. Većina Ryanairovih letova ni ne prometuje između 23 sata i 6 sati, kada će pista biti zatvorena, no otkazali su i letove tijekom dana.

Građani su se požalili na to da je Ryanair još do jučer prodavao karte za letove za koje su znali da će ih otkazati ili su otkazani. Ponukani raspravom na društvenim mrežama, upitali smo Ryanair zašto ranije nisu korigirali letove i zašto su otkazani gotovo pa u zadnji čas.

'Nažalost, bili smo prisiljeni otkazati/promijeniti mali broj letova u Zračnoj luci Zagreb zbog obaveznih radova na pisti koji se odvijaju tijekom mjeseca svibnja. Pogođeni putnici obaviješteni su i savjetovani o njihovim mogućnostima. Ispričavamo se zbog bilo kakvih neugodnosti koje su nastale kao rezultat ovih promjena leta, koje su u potpunosti izvan naše kontrole', odgovorili su nam kratko iz Ryanaira.

Zbog otkazanih letova iz Zagreba i prema Zagrebu, Ryanair je putnicima ponudio mogućnost promjene destinacije, kao i datuma dolaska i odlaska, sve bez troška. Putnici, čiji su letovi otkazani, dobivaju mailove od Ryanaira sa svim informacijama vezano uz dolaske i odlaske nakon ponoći, točnije o pomaknutim letovima. Niže su detalji iz maila:

Ryanair Izvor: Licencirane fotografije / Autor: tportal.hr