ULAGANJE U IMIDŽ

RTL zbog rukometa 22 mil. kuna u gubitku

rtl, johannes zull

rtl, johannes zull

Izvor: Pixsell PXL Agencije / Autor: Pixsell

RTL televizija zabilježila je lani tri milijuna eura gubitka prije oporezivanja (22 milijuna kuna), nakon dva milijuna eura dobiti u 2008. godini, i to zbog velikih troškova Svjetskog rukometnog prvenstva, piše Business.hr

Prihodi RTL televizije dosegnuli su prošle godine 41 milijun eura (299 milijuna kuna), što je 18 posto ili devet milijuna eura (65 milijuna kuna) manje nego u 2008, navodi se u konsolidiranom poslovnom izvješću RTL grupe objavljenom u četvrtak.

RTL televizija zabilježila je lani tri milijuna eura gubitka prije oporezivanja (22 milijuna kuna), a još je u 2008. godini imala dva milijuna eura dobiti (14,6 milijuna kuna).

Naime, u 2009. godini RTL je prenosio Svjetsko rukometno prvenstvo iz Hrvatske, što mu je stvorilo velike troškove zbog prijenosa i autorskih prava, ali je svjesno ušao u taj projekt, piše Business.hr, radi povećanja gledanosti i ukupnog imidža televizije na hrvatskom tržištu.

Padu prihoda pridonijelo je i smanjivanje oglašivačkih proračuna u Hrvatskoj. U RTL-u ističu da je ukupno oglašivačko tržište u Hrvatskoj lani palo 19,1 posto, što je više od pada njihovih prihoda.

RTL je blago povećao svoj tržišni udio, i to sa 41,4 posto u 2008. na 42,5 posto u 2009. godini.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi