NIZ SASTANAKA

Rohatinski i Dalić na proljetnoj skupšitni MMF-a

14.04.2011 u 14:45

Bionic
Reading

Hrvatsko izaslanstvo, u sastavu predstavnika Ministarstva financija i Hrvatske narodne banke, sudjelovat će na Proljetnoj skupštini Svjetske banke i Međunarodnog monetarnog fonda u Washingtonu od 15. do 17. travnja, priopćeno je iz Ministarstva financija

Izaslanstvo Ministarstva financija predvodi Martina Dalić, ministrica financija, a Hrvatske narodne banke Željko Rohatinski, guverner HNB-a.

Tijekom održavanja Proljetne skupštine izaslanstvo će imati niz sastanaka u Svjetskoj banci gdje će se ministrica Dalić susresti, između ostalih, s Philippe Le Houerouom, potpredsjednikom Svjetske banke za Europu i srednju Aziju, Peterom Harroldom, direktorom za Hrvatsku, te Rudolfom Jan Treffersom, izvršnim direktorom.

Najavljene teme sastanaka s predstavnicima Svjetske banke uključivat će stanje na postojećim projektima te daljnje aktivnosti na pripremi i odobravanju novih projekata, posebno financijsku podršku koju Banka pruža Programu gospodarskog oporavka Republike Hrvatske.

Izaslanstva Ministarstva financija i Hrvatske narodne banke održat će sastanke s predstavnicima MMF-a i to A. Borgesom, direktorom MMF-ovog Odjela za Europu, Age F. P. Bakkerom, izvršnim direktorom u MMF-u i voditeljicom misije MMF-a za Hrvatsku Z. Murgasovom. Razgovarat će se o makroekonomskoj situaciji u Hrvatskoj, te mjerama koje se provode u okviru Vladinog Programu gospodarskog oporavka.

Tijekom boravka organizirat će se i nekoliko bilateralnih sastanaka kao što je sastanak s predsjednikom Inter-Američke banke za razvoj, L. A. Morenom koji svoje sjedište ima u Washingtonu.