OTKRIO daljnje planove:

Roglić preuzeo slovensku tvrtku, okretat će milijarde eura

14.02.2017 u 13:00

Bionic
Reading

Orbico, distributerska tvrtka u vlasništvu Branka Roglića preuzela je slovensku Everet Grupu, drugog najvećeg distributera kozmetike u regiji. Nakon ovog preuzimanja, ukupni godišnji prihod Orbica dosegnut će iznos od dvije milijarde eura, a do 2020. godine., ta bi tvrtka trebala imati prihod od četiri milijarde eura, otkriva Roglić tportalu

'Imali smo vrlo ugodno, prijateljsko preuzimanje. Menadžment Evereta ostao je isti i pomoći će da se firma što prije integrira u Orbico Beauty. Nastavit ćemo razvijati brendove koje su nam donijeli.

Ljudi su vrlo profesionalni i neće biti nikakvog problema u razvoju kompanije', prokomentirao je Roglić preuzimanje. Koliko je platio Everet Roglić ne otkriva, do dodaje da ona ostvaruje godišnji promet od oko 35 milijuna eura, tako da će s njima Orbico prerasti razinu od 200 milijuna eura prihoda samo u sektoru kozmetike i postati najveći distributer kozmetike u Europi.

U bližoj budućnosti ne planiraju nova preuzimanja već konsolidaciju postojećih tvrtki. Na razini grupe upravo se radi na digitalizaciji koja će dovesti do poboljšanja i ubrzanja u izvještavanju – sva tržišta će se konsolidirati u jedan informatički sustav.

S jednim oko doduše motre potencijalne mete za preuzimanje u Ukrajini, no dodaje Roglić, vrlo su oprezni s tim tržištem. Tvrtka Everet International ima sjedište u Sloveniji i distribuira oko 130 robnih marki na 12 tržišta. Ima tvrtke u državama nastalim raspadom Jugoslavije te u Mađarskoj, Rumunjskoj, Bugarskoj, Moldaviji i Albaniji. 

Everet Zagreb 2015. godinu završio je s 45,5 milijuna kuna prihoda i s 338.200 kuna dobiti. Distribuira visokoselektivne kozmetičke i parfemske brendove iz grupacije L'Oréal Produits de Luxe te neke od najpoznatijih svjetskih brendova kao što su Calvin Klein, Cerruti, Azzara, Chloe, La Prairie, Sensai, Joop, Cartier, Collistar, Davidoff, Bvlgari.

Roglić je otkrio da je Orbico Beauty počeo otvarati vlastite maloprodajne objekte za kozmetiku. Već su otvoreni u Splitu, Rijeci i Beogradu, a sa širenjem nastavljaju u Zagrebu i Ljubljani.