POJAČANJE IZ MICROSOFTA

Roberto Bitunjac novi član Uprave Sberbanka

  • Autor: Z. K.
  • Zadnja izmjena 18.06.2019 13:19
  • Objavljeno 18.06.2019 u 13:19
Sberbank

Sberbank

Izvor: Pixsell / Autor: Ivo Cagalj/PIXSELL

Roberto Bitunjac pridružuje se Sberbank d.d. kao nadležni član Uprave za tehnologiju i operativne poslove te će biti odgovoran za poslovna područja Informatike, Podrške poslovanju i Sigurnosti

Na Sjednici Hrvatske narodne banke (HNB) održanoj u srijedu, 12. lipnja 2019. godine, Savjet HNB-a dao je suglasnost prijedlogu Nadzornog odbora Sberbank d.d. za imenovanje Roberta Bitunjca novim članom Uprave Sberbank d.d.

Roberto Bitunjac diplomirao je na Fakultetu elektrotehnike i računarstva, a usavršavao se na brojnim treninzima i edukacijama posebno iz područja upravljanja promjenama te je certificiran sukladno Prosci metodologiji.

Poslovnu karijeru počeo je graditi u Volksbank d.d. te kasnije kao grupni koordinator za područje Informatike u Volksbank Internationalu u Beču. Nakon stjecanja bogatog međunarodnog iskustva vraća se u Sberbank d.d. na poziciju zamjenika direktora Organizacije i informatike te kasnije u razdoblju od 2013. do 2015. godine obnaša funkciju direktora Informatike. U razdoblju od 2015. do 2017. godine obnašao je funkciju Glavnog direktora za Informatiku u Societe Generale Splitskoj banci.

Upravi Sberbank d.d. pridružuje se iz Microsofta s pozicije Digitalnog savjetnika za područje Centralne i Istočne Europe. Svojim bogatim poslovnim iskustvom doprinijet će glavnim strateškim ciljevima Banke s fokusom na digitalizaciju poslovanja. Roberto Bitunjac se pridružuje aktualnoj Upravi Sberbank d.d. na čelu s predsjednikom Uprave Csabom Soos.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!