tekst u financial timesu

Rimac grupa demantira: Došlo je do greške u interprentaciji, nije točno da će robotaksiji u Zagrebu krenuti za pet godina

01.06.2022 u 17:14

Bionic
Reading

Iz Rimac Grupe demantirali su informaciju objavljenu u Financial Timesu iz koje je proizlazilo da će projekt zagrebačkih robotaksija biti lansiran za pet godina

Iz Rimca kažu kako je riječ o pogrešnoj interpretaciji FT-a te da se taj vremenski rok odnosio na drugi projekt.

Priopćenje Rimac Grupe prenosimo u cijelosti.

'Nastavno na kratki razgovor s Matom Rimcem na temu investicije u Rimac Grupu u iznosu od 500 milijuna eura, Financial Times pogrešno je interpretirao odgovor na pitanje o upotrebi novog kapitala. U prenošenju odgovora objavljene su netočne informacije o vremenskom okviru projekta kompanije P3 Mobility (spomenuti vremenski period osnosi se na drugi projekt unutar Rimac Grupe). Novinar kojem se potkrala pogreška u međuvremenu je izmijenio netočni navod informacija.

Podsjećamo, Rimac Grupa prikupila je 500 milijuna eura u investicijskom krugu D, čime je tržišna vrijednost kompanije premašila 2 milijarde eura. Ključni novi ulagači su SoftBank Vision Fund 2 te Goldman Sachs Asset Management, uz sudjelovanje postojećih dioničara Rimac Grupe, uključujući Porsche i InvestIndustrial. Prikupljeni kapital će prvenstveno biti iskorišten za daljnji razvoj Rimac Technology u području proizvodnje velikih serija za globalne automobilske proizvođače, uspostavljanje novih proizvodnih procesa, zapošljavamo 700 novih zaposlenika samo u 2022., otvaranje nove urede na više lokacija u Europi i širenje proizvodnje u Kampusu i na drugim lokacijama.

Kompanija P3 mobility, samostalna od Rimac Grupe, navodi kako je cilj za lansiranje projekta buduće mobilnosti u Zagrebu 2024. godina, kako je bilo navedeno i u inicijalnoj komunikaciji projekta", kažu iz Rimac Grupe.