otvara se 2021.

Rijeka dobiva novi hotel vrijedan 18,5 milijuna eura

27.05.2019 u 14:00

Bionic
Reading

U Rijeci krajem ove godine kreće gradnja hotela ibis Styles. Investicija je vrijedna 18,5 milijuna eura. Iza ulaganja stoji tvrtka Rijeka Property koja je potpisala dvadesetogodišnji sporazum o suradnji s Orbis Grupom, strateškim partnerom francuske hotelijerke tvrtke Accor

U hotelu će se zaposliti oko 45 ljudi koji bi prve goste mogli dočekati u drugoj polovici 2021.

'ibis Styles je vodeći svjetski hotelski lanac poznat po svojim pristupačnim cijenama koji savršeno spaja udobnost i prepoznatljiv dizajn. Ovaj dobro poznati brend omogućuje nam veliku fleksibilnost u izgradnji osobnosti našeg hotela, bilo da se radilo o jastuku, kupaonici, baru ili sveukupnom unutarnjem dizajnu. Imamo prostora za ispričati priču o Rijeci kroz svaki detalj. Ovakvog proizvoda još nema u Hrvatskoj i sigurni smo da ibis Styles donosi novu razinu kvalitete, energije i gostoljubivosti na tržište Rijeke i Hrvatske. To je naša ambicija', priopćili su iz tvrtke Rijeka Property.

Prema podacima iz Sudskog registra Rijeka Property je u vlasništvu Odvjetničkog društva Cvitković & Devidé iz Zagreba, iza kojeg stoje Zoran Cvitković i Branko Devidé Vincenti.

Novi hotel će niknuti na mjestu nekadašnje upravne zgrade Elektromaterijala u Cambierijevoj ulici. Imat će 150 soba, od čega 18 obiteljskih, bar, restoran, četiri konferencijske dvorane i sobe za sastanke, wellness prostor te 115 parkirnih mjesta za goste hotela i građane.

'Uzbuđeni smo da su naši partneri odabrali brend ibis Styles te nas iz Orbisa i Accora za ovako značajan hotelski projekt. Rijeka kao najveća luka u Hrvatskoj nudi istovremeno robusno poslovno okruženje te ležerne sadržaje. Definitivno vidimo još prilika za razvoj, ne samo u Rijeci i glavnome gradu, već i na području cijele Hrvatske', izjavio je Frank Reul, voditelj razvoja Orbis & Accor Grupe za srednjoistočnu Europu.

  • +5
Styles hotel, Rijeka Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Tomislav Georgiev

Poljska Orbis Grupa povezala se turističkom kompanijom AccorHotels 2014. godine.

Orbis je preuzeo operacije grupacije AccorHotels u središnjoj Europi i postao nositelj licence za sve Accorove brendove u 16 zemalja regije, uključujući Hrvatsku.

Accor upravlja luksuznim Rixos Libertas resortom u Dubrovniku dok se sljedeće godine očekuje otvorenje Novotela u Zagrebu sa 170 soba.

Accor ima u svom portfelju 38 hotelskih brendova – od ekonomskog segmenta poput Ibisa, kroz Mercure i Novotel u srednjem segmentu, Pullman i M Gallery u premium, luksuzne brendove poput Raffles i Sofitel te lifestyle brendove 25h i MamaShelter.