PRODULJENJE UGOVORA

Rene Obermann i dalje na čelu DT-a

17.12.2010 u 11:12

Bionic
Reading

Rene Obermann ostat će na čelu Deutsche Telekoma do 2016., nakon što je nadzorni odbor kompanije u četvrtak produljio ugovor izvršnom direktoru za dodatnih pet godina

Četrdesetsedmogodišnji Obermann na čelu je njemačkog telekomunikacijskog diva od 2006. a važeći ugovor istječe mu 31. listopada iduće godine.

"Obermann će voditi kompaniju prema još većim uspjesima", kazao je predsjednik odbora Ulrich Lehner u priopćenju. „Proteklih je godina postigao odlične rezultate“, dodao je.

Pred Obermannom su brojni izazovi, budući da je njemački regulator tržišta od početka prosinca prepolovio naknade koje operateri naplaćuju za preuzimanje poziva iz mreže drugih operatera a T-Mobile USA, nekada značajn izvor zarade a sada opterećen problemima, zasad ne pokazuje znakove oporavka.

Zaustavljanje odljeva pretplatnika T-Mobile USA bit će veliki izazov, rekao je Obermann u studenom.

U priopćenju od četvrtka Obermann je kazao kako će „nastaviti transformaciju kompanije." Izrazio je nadu da će brže mreže i novi poslovi pomoći u borbi protiv pada prodaje na visoko reguliranim tržištima.

Nadzorni odbor produžio je Obermannu ugovor unatoč istrazi koju je državni tužitelj u Bonnu pokrenuo protiv čelnika DT-a zbog sumnje da je povezan sa slučajevima podmićivanja na Balkanu.