TURBO KRIZA

Recesija i dalje gasi Magmine dućane

Tportal

Tportal

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

Nakon što je zatvoren Turbo limač na zagrebačkom Rotoru, Magma je ugasila još nekoliko trgovina: dvije u Importanne centru i čak tri u Importanne galeriji, a osim šest zagrebačkih, zatvaraju se zadarske i splitske trgovine

'Točna je informacija da su zatvorene ili su pred zatvaranjem zagrebačke trgovine Importanne centar, Importanne galerija te Rotor. Onu na Rotoru zamijenit će uskoro trgovina u centru Arena. U Zadru zatvaramo trgovine manjeg formata i selimo ih u veći prostor u trgovačkom centru Relja, kao i u Splitu, gdje par trgovina manjeg formata prelazi u City Centar', kazala je za tportal Tamara Leboš, voditeljica odnosa s javnošću u Magmi.


Mantra o zatvaranju zbog preseljenja na atraktivnije lokacije plasirana je iz Magme još prije ljeta. Najavili su zatvaranje dućana koji se nalaze u navodno slabije posjećenim trgovačkim centrima, uz obećanje da će do kraja godine otvoriti sedam novih, i to u Zadru, Splitu, Karlovcu i Zagrebu.

No broj zatvorenih dućana premašio je plan, jer samo je u Zagrebu zatvoreno šest trgovina (Turbo limač na Rotoru, Turbo limač i Turbo sport u Importanne centru, Turbo limač, Esprit i Urban Republic u Importanne galeriji), dok Magmin centar na Žitnjaku, iako radi, zjapi prazan. Za trgovinu u Samoboru, koja je već sedma koja ne radi, u Magmi priznaju da je zatvorena, ali ne njihovom voljom već Konzumovom, koji je širio svoj prodajni prostor i otkazao im najam. Tome treba dodati Split i Zadar - lokali u zadarskom Trgovačkom centru Relja, u kojima su radili Urban republic i Magma home, oblijepljeni su bijelim papirom.

Fižulićeva tvrtka, poznata po hrvatskim brendovima koji se proizvode na Dalekom istoku, potvrđuje da, čak i kad je čaša statistički napola puna, nekima je i dalje polouprazna. 'Iako službene statistike kazuju kako je došlo do oporavka prodaje, kod nas, zbog unutarnjih teškoća u dobavnom lancu, nismo uspjeli ostvariti rezultat koji bi mogao potkrijepiti navedene statističke pokazatelje. Nadamo se kako će se ovo uskoro promijeniti', poručuju iz Magme.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi