VRHUNSKI DIRIGENT

Raphael von Hoensbroech održao predavanje za hrvatske top-menadžere

11.12.2017 u 13:35

Bionic
Reading

Vrhunski dirigent i poslovni konzultant Raphael von Hoensbroech održao je u petak, 8. prosinca jedinstveno predavanje za stotinjak hrvatskih top-menadžera u organizaciji Hrvatskog Telekoma i Hrvatske radiotelevizije. U studiju Zvonimir Bajsić HRT-a Von Hoensbroech je na osebujan način podučavao o izazovima leadershipa

‘Ova je radionica analogija koja s pomoću svijeta glazbe pokazuje kako vodstvo funkcionira u bilo kakvoj vrsti posla. Dirigent je odgovoran za opći rezultat, za izvedbu, ali on je jedini glazbenik koji ne svira. Palica ne ispušta zvuk. Postavlja se pitanje kako on pridonosi svom timu’, ističe Von Hoensbroech.

S obzirom da je razvio jedinstven program leadership edukacije, koristeći ulogu dirigenta orkestra, efektno je pokazao što je od karakteristika potrebno da se iz jednog tima profesionalaca izvuče maksimalan potencijal. 

  • +14
Predavanje Raphaela von Hoensbroecha za hrvatske top-menadžere Izvor: Licencirane fotografije / Autor: HT

‘Htio sam im prikazati pojam vodstva iz drukčije perspektive. Orkestar je izvrsna analogija, a menadžeri do danas nisu imali priliku sjediti među članovima orkestra. Toliko se toga može iskusiti i naučiti o vodstvu. Svaka osoba nauči nešto drukčije i svatko ima drukčije iskustvo. Mislim da je analogija s emocijom glazbe koja postoji među glazbenicima orkestra situacija koja se u životu nikad ne pruža. Vidjeti kako dirigent surađuje s glazbenicima i kako se umjesto običnog sviranja nota stvara glazba, to je sjajno iskustvo za svakog’, kaže Von Hoensbroech.

Izvrstan Simfonijski orkestar HRT-a svojom je izvedbom pod njegovim ravnanjem osvojio menadžere. Vidjeti rad orkestra na ovaj način bilo je inspirativno. Bez emocija nema dobre glazbe, ali ni dobrih menadžera, slažu se sudionici toga jedinstvenog događaja.

‘Kako reagiraju na različite dirigentske stilove članovi orkestra, tako zapravo reagiraju i zaposlenici i menadžeri u kompaniji’, objašnjava predsjednik Uprave Hrvatskog Telekoma Davor Tomašković.

‘Pokušao sam postati skladatelj, ali onda sam se osvrnuo po glazbenom svijetu i otkrio da ima mnogo ljudi koji su samo u glazbenom svijetu i mnogo onih koji su u poslovnom. Htio sam to spojiti. Mislim da možemo uzajamno profitirati’, zaključuje Von Hoensbroech.