GREŠKA SUSTAVA

Ramljaka postavili za stečajnog upravitelja hrvačkog kluba

24.05.2018 u 12:39

Bionic
Reading

Samo deset dana nakon što je podnio ostavku na mjesto izvanrednog povjerenika u Agrokoru Ante Ramljak proglašen je stečajnim upraviteljem u skraćenom stečajnom postupku Hrvačkog kluba Novi Zagreb

U objašnjenju naknadne odluke Trgovačkog suda u Zagrebu Ramljak je na mjesto stečajnog upravitelja u postupku skraćenog stečaja nad Hrvačkim klubom Novi Zagreb imenovan, čini se, greškom sustava koji automatski izabire stečajnog upravitelja, piše N1.

Naime, u prvom rješenju o otvaranju i zaključenju stečajnog postupka nad Hrvačkim klubom Novi Zagreb sudac Trgovačkog suda u Zagrebu je 1. ožujka za stečajnog upravitelja imenovao bivšeg izvanrednog povjerenika u Agrokoru Antu Ramljaka, a on je desetak dana ranije podnio ostavku na tu funkciju zbog angažiranja tvrtke u kojoj je prethodno radio, Texo Managementa, kao konzultanata u Agrokoru i nakon što je izgubio povjerenje premijera Andreja Plenkovića i Vlade.

Osam dana nakon što je Ramljaka proglasio stečajnim upraviteljem u hrvačkom klubu sudac je 8. ožujka donio novo rješenje u kojem ispravlja prethodnu odluku te za stečajnog upravitelja, umjesto Ramljaka, imenuje Valentina Koščaka i objašnjava kako je došlo do imenovanja bivšeg izvanrednog povjerenika Agrokora za stečajnog upravitelja hrvačkog kluba.

'Nakon što je automatskom metodom slučajnog odabira u sustavu e-spisa za stečajnog upravitelja izabran Ante Ramljak, koji nije stečajni upravitelj, već je imao funkciju povjerenika, a zbog greške u sustavu e-spisa nalazio se na listi stečajnih upravitelja te ga je aplikacija uzimala u obzir prilikom automatskog odabira, valjalo je izabrati novog stečajnog upravitelja pa je metodom slučajnog odabira izabran Valentino Koščak', objasnio je u rješenju od 8. ožujka sudac.

  • +11
Ante Ramljak Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal