PRIMAMLJIVA META

Rajić i Todorić u utrci za Kaštelanske staklenike

Luka Rajić

Luka Rajić

Izvor: Cropix / Autor: CROPIX / Tomislav Serdar

Kao svoj posljednji veći projekt Hrvatski fond za privatizaciju namjerava pokrenuti prodaju Kaštelanskih staklenika. Upravni odbor prije tjedan dana odobrio je objavu natječaja za prodaju većinskog paketa dionica te tvrtke, i to ne po nominalnoj cijeni, kako je ustaljeno u prvom krugu prodaje, već uvećanoj za čak 280 posto, piše Poslovni dnevnik

Tako će za dionicu nominalno vrijednu 2500 kuna, HFP tražiti 7000 kuna, odnosno za paket od 75,6 posto temeljnog kapitala vrijednosti 214,8 milijuna kuna početna cijena će biti 601,4 milijuna kuna. Na Zagrebačkoj burzi dionica Staklenika u četvrtak dostigla je cijenu od tisuću kuna.

Iako se za gubitaše, u koje se ubraja i Kaštelanske staklenike, u prvom krugu u pravilu ulagači ne javljaju, već čekaju diskontiranu cijenu, u ovom slučaju nije isključeno i da se unatoč vrtoglavoj cijeni odmah pojave kupci. Interes za preuzimanje Staklenika već je, naime, iskazao Luka Rajić, koji je na temu ulaganja u tu tvrtku ljetos razgovarao i s premijerkom Jadrankom Kosor.

Glavni konkurent u kupnji vjerojatno će mu biti Agrokor Ivice Todorića, s čijom je tvrtkom Agrofructus prije godinu dana Uprava Kaštelanskih staklenika zaključila dugogodišnju suradnju koja im osigurava plasman najvećeg dijela proizvoda. U kontekstu mogućeg kupca Staklenika neslužbeno se počela spominjati i koprivnička Podravka.

Tvrtka u posjedu ima više od 700 tisuća četvornih metara zemljišta na četiri lokacije, a za dvije je još lani zatražila prenamjenu iz poljoprivrednog u građevinsko, piše Poslovni dnevnik

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi