PROMO

Q Max goriva iz Petrola

09.10.2017 u 16:56

Bionic
Reading

Petrol je jedan od vodećih ponuđača dizelskih i benzinskih goriva s 106 prodajnih mjesta na području Republike Hrvatske

Petrol nudi sva ključna goriva koja kvalitetom premašuju standarde koji vrijede na tržištu, a grupa se istovremeno i odgovorno brine za stalni razvoj ekološki prihvatljivijih goriva te se prilagođava sve strožim ekološkim zahtjevima.

Nova generacija visokokvalitetnih pogonskih goriva Q Max

Q Max goriva zadovoljavaju najnovije zahtjeve proizvođača motora, trenutno europsko zakonodavstvo te nadmašuju postojeće standarde na tržištima. Najnovija generacija višenamjenskih aditiva, koji se koriste u Q Max gorivima, nudi veću učinkovitost i zaštitu motora, uz istovremeno poboljšanje ekonomičnosti, nižu potrošnju i znatno nižu emisiju štetnih tvari u okoliš. Qmax goriva razvijena su u suradnji s uglednom korporacijom Afton Chemical iz Velike Britanije, jednom od vodećih svjetskih proizvođača aditiva.

Kvaliteta goriva Q Max zajamčena je i sveobuhvatnim i opsežnim sustavom provjere, kako u nabavnom, tako i u prodajnom lancu, koje Petrol obavlja u vlastitim, ali i tuđim akreditiranim laboratorijima te konstantnim prilagodbama trendovima i zahtjevima modernih motora.

Učinkovit sustav nadzora kvalitete goriva

Proizvođači i distributeri tekućih goriva u okviru distribucijskog procesa moraju osiguravati sukladnost goriva koja odgovaraju standardima i propisima, a od ključnog značaja je cjelovit nadzor nad kvalitetom goriva. Naime, upravo učinkoviti mehanizmi nadzora osiguravaju dosljedno poštovanje zakonodavstva i standarda s područja kvalitete i zaštite okoliša. Petrol nadzor kvalitete goriva provodi sustavno, i to od izvora nabave, preko postupka manipulacije pa sve do prodajnog mjesta, odnosno do krajnjeg kupca. Dakle, sva goriva koja nudi Petrol podvrgavaju se najmanje trima potpunim ciklusima nadzora te najmanje dvjema slučajnim provjerama.

Petrol kontrolu kvalitete goriva prati na dva načina: u okviru propisanog monitoringa od strane države, te prema Planu kontrole kvalitete sukladno internom propisu Grupe Petrol putem internog  monitoringa.