KONKURENCIJA INSTAGRAMU

Prpić uložio u aplikaciju za odabir modne kombinacije

11.02.2016 u 10:25

Bionic
Reading

Poslovni anđeo Hrvoje Prpić odlučio je financijski podržati razvoj aplikacije za odabir odjevne kombinacije Wemy, iza koje stoji tim mladih Zagrepčana

Na redovitoj Startup srijedi lansirana je aplikacija za odabir odjevne kombinacije Wemy, u koju je već odlučio investirati član hrvatske mreže poslovnih anđela (CRANE) Hrvoje Prpić.

Aplikacija, koju je kreirao tim mladih Zagrepčana, funkcionira tako da korisnik obuče željenu kombinaciju, fotografira se, uploada fotografiju, a ostali korisnici, potpuni neznanci, daju svoju ocjenu.

Wemy zasad bilježi najbolji odaziv među mlađom populacijom, no želi postati proizvod koji će svim generacijama pomagati u izboru stila odijevanja, kao nezaobilazni savjetnik kod svakog izlaska ili kupnje odjeće. Od jučer je dostupan u verziji za Android, a ubrzo se očekuje i pokretanje verzije za iOS.

'Wemy je potencijalno vrlo viralna aplikacija. Ona je direktni konkurent Instagramu koji je danas treća najjača socijalna mreža na svijetu i ako se svidi tinejdžerima, može izazvati revoluciju u tom polju. Tinejdžeri odlaze s mreža koje su postale komercijalne kao što je Facebook i odlaze u neke svoje niše poput Snapchata. Mislim da Wemy ima potencijala to isto napraviti s Instagramom i odvući tinejdžere s Instagrama na Wemy', ocijenio je član Upravnog odbora CRANE-a Hrvoje Prpić.

Hrvatska mreža poslovnih anđela (CRANE) organizacija je koja okuplja privatne investitore koji su zainteresirani za ulaganja u inovativne tvrtke u ranom stadiju razvoja. CRANE je osnovan 2008., a u sedam godina uspješnog djelovanja ostvareno je preko 30 investicija ukupne vrijednosti više od 23 milijuna kuna.

Wemy