RESTRUKTURIRANJE

Proplin se opet spaja s Inom

  • Autor: tportal.hr
  • Zadnja izmjena 05.04.2011 14:06
  • Objavljeno 05.04.2011 u 12:55
AUTOPLIN

AUTOPLIN

Izvor: Cropix / Autor: CROPIX /

U procesu restrukturiranja Inina tvrtka Proplin koja se bavi prodajom autoplina i plina u bocama opet će se spojiti s matičnom kompanijom. U Ini naglašavaju da je cilj restrukturiranja postizanje povećane efikasnosti kroz optimizaciju cijelog prodajnog lanca UNP-a koristeći postojeće Inine resurse

Odlukom Inine Uprave započelo je poslovno restrukturiranje tvrtke Proplin, članice Ina Grupe. Ovom će se odlukom sve djelatnosti Proplina d.o.o., koji je Ina osnovala 2002, ponovo integrirati u Inu.

U Ini ističu da je restrukturiranje potaknuto promjenama u tržišnim uvjetima u posljednjih nekoliko godina te sve većom potrebom da se na odgovarajući način odgovori na izazove kako bi s osiguralo stabilno i profitabilno poslovanje ovog važnog dijela poslovanja Ina Grupe.

Jedan od prvih koraka u restrukturiranju će biti optimizacija nabave racionalizacija skladišta, racionalizacija sustava punjenja boca i distribucijske mreže, uvođenje novog maloprodajnog koncepta koji će uključivati redizajn Proplinovih prodajnih mjesta u skladu s Ininim standardima te postavljanje novih instalacija za opskrbu autoplinom na Ininim benzinskim postajama.

'Ponovno spajanje Proplina s Inom će ojačati ulogu UNP poslovanja u Ini i omogućiti nam značajna unapređenja u učinkovitosti i kvaliteti usluge svim našim kupcima. To će biti još jedan korak u našim nastojanjima da Ina bude prvi izbor svim kupcima u Hrvatskoj i u regiji', rekao je Zoltán Áldott, predsjednik Uprave Ine.

Proplin zapošljava 365 radnika, temeljna djelatnost može se podijeliti u tri osnovna sektora, a to su prodaja autoplina, prodaja UNP-a u bocama i veleprodaja UNP-a. Očekuje se da će integracija Proplina u Inu biti završena početkom listopada 2011. Dotad će se obaviti sve potrebne pripreme kako bi se proces integracije uspješno dovršio.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi