tržište kapitala

Promet na burzi uzletio, CROBEX u zelenom, slavio HTP Orebić

Hotel Bellevue, Orebić

Hotel Bellevue, Orebić

Izvor: Pixsell / Autor: Grgo Jelavic/PIXSELL

Domaće tržište kapitala se nakon jednog dana pada vratilo u zeleni teritorij, gdje su CROBEX i CROBEX10 ojačali oko 0,6 posto. Od sektorskih indeksa je najbolju izvedu imao indeks industrije sa skokom od 1,3 posto, dok je jedini sektor u crvenom bio prehrambeni sa 2,5 posto minusa

Nakon skromnog ponedjeljka, likvidnost je skočila, na čak 19 milijuna kuna redovnog prometa, te dodatnih 7 milijuna kuna blok prometa, što je ukupno gotovo 26 milijuna kuna, što je najviše od veljače.

Dionicom HT-a je u bloku protrgovano 4,9 milijuna kuna, a Valamar Rivierom dodatnih 2 milijuna kuna. U redovnom prometu je najlikvidnija bila dionica Valamar Riviere koja je na 7,1 milijun kuna prometa uzletjela 3,6 posto. Kompanija je objavila kako je povećala temeljni kapital društva Helios Faros, nakon čega će imati 24 posto udjela.

Povlaštenom dionicom Adrisa se trgovalo oko 5,2 milijuna kuna, bez promjene cijene, a slijedi dionica Hrvatskog Telekoma s 2,7 milijuna kuna prometa i padom cijene od 0,6 posto. Među milijunaše se ugurala još samo Podravka, s nešto iznad milijun kuna prometa i bez promjene cijene. Među dobitnicima vrijedi izdvojiti dionice HTP Orebića i Đuro Đakovića s rastom cijene od 5,3 posto i 4,7 posto. Na strani gubitnika najveći pad je zabilježen u dionicama Instituta IGH s minusom od 5,4 posto.

Dobitnik dana: HTP Orebić +5,26% 100,00

Gubitnik dana: Institut IGH -5,41% 105,00

CROBEX: +0,59% 1.838,28

Više o kretanjima na tržištu kapitala pročitajte OVDJE.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!