tržište kapitala

Promet na burzi slabašan, najtraženiji Optima Telekom

Bionic
Reading

Domaće tržište kapitala je današnji dan zaključilo bez nekog jasnog trenda. Dionički indeks CROBEX je kliznuo 0,1 posto na 1791,7 boda, dok je istovremeno uži indeks CROBEX10 zaključio zanemarivih 0,01 posto u zelenom teritoriju.

Likvidnost je oslabila u odnosu na zadnjih desetak dana, pa je tako dionički promet od 6,3 milijuna kuna bio manji od polovine prometa iz dana ranije.

Najviše se trgovalo dionicom Optime Telekoma koja je na prometu od 2,2 milijuna kuna zabilježila pad cijene od 3,4 posto, što je vjerojatno posljedica realizacije kapitalnih dobitaka iz ovog mjeseca u kojemu je dionica udvostručila svoju cijenu.

Riječ je bila ujedno o jedinom milijunašu u danu, a po prometu slijedi dionica Hrvatskog Telekoma, koja je na oko 900 tisuća kuna prometa porasla 0,6 posto. Dobitnik dana je dionica Vira sa skokom cijene od 6,3 posto, nakon vijesti kako je AZTN dao zeleno svjetlo za spajanje šećerana u Hrvatskoj.

Solidnu izvedbu je imala i dionica Đuro Đaković grupe s plusom od 3,5 posto. Na strani gubitnika izdvaja se dionica Uljanika koja je potonula 33 posto, a u stopu ga slijedi dionica Uljanik plovidbe s minusom od 27 posto, što je posljedica vijesti o pretraživanju poslovnih prostorija po nalogu Županijskog suda kao i uhićenja vezano za Uljanik.

Dobitnik dana Viro +6,33 84,00

Gubitnik dana Uljanik -32,67 1,01

Crobex -0,09 1.791,68

Više o kretanjima na tržištu kapitala pročitajte OVDJE.