LISTA IZ BRUXELLESA

Pročitajte popis svih programa za dobivanje novca iz EU-a!

09.12.2014 u 14:01

Bionic
Reading

Dosad smo vam predstavili strukturne fondove koji su nam na raspolaganju u razdoblju od 2014. do 2020. kao članici Europske unije, no oni nisu jedini izvor financiranja vaših projekata. Dok su strukturni fondovi i sredstva iz tih fondova namijenjeni isključivo RH, postoje i programi Europske unije koji također predstavljaju izvor financiranja

Što su programi Europske unije?
Riječ je o direktnim poticajima koji dolaze iz proračuna Europske unije. Za razliku od strukturnih fondova, njima se upravlja centralizirano iz centara institucija Europske unije u Bruxellesu i Luksemburgu te slijede politike Unije, pa se u skladu s promjenama ovih politika i značajno mijenjaju.

Koje su vrste programa Unije?

U nastavku vam donosimo popis svih programa Unije uz sektore na koji se odnose te popis tijela u RH koja su zadužena za koordinaciju programa.

Kako do financiranja?
Sudjelovanje u programima EU-a ostvaruje se putem natječaja, tj. poziva za predaju projektnih prijedloga. Svaki program Unije ima mrežne stranice na kojima se objavljuju pozivi za dostavu projektnih prijedloga. Na navedenim stranicama možete pronaći svu potrebnu natječajnu dokumentaciju te upute za prijavu na određeni natječaj.

Ukoliko imate projekt i namjeravate se prijaviti na natječaj te trebate pomoć u pripremi dokumentacije, obratite nam se s povjerenjem na info@eu-projekti.com.

Savjet je pripremljen u suradnji s portalom EU-PROJEKTI.INFO – Prvim hrvatskim portalom o Unijinim fondovima.