sastanak u zagrebu

Primorac i Brunner razgovarali o aktualnim geopolitičkim i ekonomskim pitanjima

21.04.2023 u 18:11

Bionic
Reading

Ministar financija Marko Primorac i njegov austrijski kolega Magnus Brunner u petak su na bilateralnom sastanku u Zagrebu razgovarali o nizu tema od zajedničkog interesa te razmijenili mišljenja o aktualnim geopolitičkim i ekonomskim pitanjima

Kako se navodi u priopćenju iz Ministarstva financija, sastanak s austrijskim ministrom financija Brunnerom, koji je boravio u Zagrebu u sklopu službene posjete, protekao je u pozitivnom ozračju, a naglasak rasprave obuhvatio je teme vezane uz gospodarska pitanja i intenziviranje suradnje, posebice uz teme iz djelokruga Ministarstva financija.

Ministri su se dotakli i aktualnih pitanja iz područja gospodarskog upravljanja, energetike, mjera i učinaka inflacije, navodi se dalje. 

Također razmijenili su mišljenja oko ostvarenja ciljeva iz europskog Zelenog plana te provedbi Plana oporavka i otpornosti. Podržali su namjeru jačanja međuinstitucionalnih odnosa u cilju razmjene znanja, stručnosti, najboljih praksi i iskustava između hrvatskih i austrijskih stručnjaka.

Brunner je čestitao na uspješnoj provedbi reformskih procesa i ostvarenju hrvatskih strateških ciljeva, zaključuje se u priopćenju Ministarstva financija.