EMIL TEDESCHI:

Presretan sam što nismo preuzeli Podravku

18.07.2010 u 15:47

Bionic
Reading

Gostujući u emisiji 'Nedjeljom u dva', predsjednik uprave Atlantic grupe Emil Tedeschi osvrnuo se na nedavno preuzimanje Droge Kolinske, potencijalno preuzimanje Podravke, no i na slučaj Varšavske

Tedeschi je priznao da ga je neugodno iznenadila vijest o privođenju 150 aktivista Zelene akcije u Varšavskoj, no ogradio se od zauzimanja strane tvrdeći da za to nema potrebnu dokumentaciju.

Atlantic grupa nije uspjela u preuzimanju Podravke, no njezin predsjednik tvrdi da je zbog toga – presretan! Smatra, naime, da je Droga Kolinska bolja firma od Podravke koja, prema njegovom mišljenju, pati od lošeg menadžmenta i poslovanja te još nije restrukturirana.

Premda su mediji pisali da zbog dvije milijarde kuna teške akvizicije Droge Atlantic grupa neće imati novca za isplatu regresa svojim radnicima, Tedeschi ovakve spekulacije odbacuje. Tvrdi da se sa sindikatima raspravlja o prilagodbi visine isplata dodataka prema postignutom rezultatu kompanije.

Opovrgnuo je insinuacije da je Drogu Kolinsku preuzeo za Todorićev račun, tvrdeći da je Atlantic strateški partner Agrokora te kompanija na čijim proizvodima naš najveći koncern ostvaruje najviše marže.