posjet varaždinu

Premijer Plenković u Vindiji, na sastanku zaključeno da tvrtka 'ni u kojem slučaju neće mijenjati vlasničku strukturu'

27.12.2021 u 11:56

Bionic
Reading

Predsjednik Vlade Andrej Plenković i ministrica poljoprivrede Marija Vučković u ponedjeljak su posjetili varaždinsku prehrambenu kompaniju Vindiju te se upoznali s njezinim predstojećim investicijama i projektima

Grupa Vindija jedna od najvećih domaćih i regionalnih prehrambenih industrija, koja objedinjuje 13 tvrtki članica, ima više od 3.600 zaposlenih i surađuje s više od 1.300 kooperanata.

S investicijskim i razvojnim planovima za iduće razdoblje goste je upoznao predsjednik Uprave Vindije Nenad Klepač. Kako se neslužbeno doznaje, poseban je zaključak sastanka da Vindija ni u kojem slučaju neće mijenjati vlasničku strukturu te da i dalje ostaje jedna od ključnih hrvatskih kompanija. Premijera i ministricu u Vindiji su dočekali i župan Varaždinske županije Anđelko Stričak i predsjednik Županijske skupštine Josip Križanić.

Izvor: Pixsell / Autor: Vjeran Zganec Rogulja

Nakon obilaska Vindije, premijer se zaputio u na gradilište Medicinske škole Varaždin, koja će postati regionalni centar kompetentnosti zdravstvenih tehnologija. Premijer i nekoliko članova Vlade u Varaždin su danas stigli na potpisivanje Razvojnog sporazuma za sjever Hrvatske, čija je ukupna vrijednost 15,1 milijardu kuna, a sporazumom će se osigurati sredstva za provedbu 38 projekata u Varaždinskoj, Međimurskoj, Krapinsko-zagorskoj, Bjelovarsko-bilogorskoj i Koprivničko-križevačkoj županiji.