PREVAŽNA TVRTKA

Prekršeno obećanje: Čačić i Linić ulaze u NO Ine?

Zoran Milanović, Slavko Linić, Radimir Čačić

Zoran Milanović, Slavko Linić, Radimir Čačić

Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Maček/PIXSELL

U Vladi se ozbiljno razmišlja da u slučaju Ine prekrše pravilo o nepostavljanju ministara u Nadzorne odbore državnih tvrtki - i da se u nadzorni odbor naše naftne kompanije imenuju ministri Slavko Linić i Radimir Čačić, piše Večernji list

'Ta vam je špekulacija sasvim legitimna, ali premijer Zoran Milanović još uvijek nije donio konačnu odluku. Jedan broj ljudi misli da bi u slučaju Ine ipak trebalo napraviti iznimku i u NO poslati najjače ministre jer ipak se radi o strateškoj tvrtki. U srijedu će se znati više', rekao je Večernjem listu izvor blizak vrhu Vlade.

'Ne postoji odluka o tome', odgovor je prvog potpredsjednika i ministra gospodarstva Radimira Čačića na pitanje hoće li s Linićem u Nadzorni odbor Ine.

Trenutni predsjednik NO Ine Davor Štern potvrdio je da su i do njega došle glasine da će u novom sastavu NO-a biti i Čačić i Linić.

'Ne mogu biti siguran jer me nitko iz Vlade nije nazvao da me obavijesti o novoj kadrovskoj križaljci u Ini jer se zna da će mene, a vjerojatno i ostale hrvatske predstavnike u nadzornom odboru Ine Skupština društva razrješiti na sjednici zakazanoj za 11. travnja',rekao je Davor Štern za Večernji list. Kaže da bi mu osobno bilo drago da Vlada u slučaju Ine napravi iznimku i u NO imenuje ministre gospodarstva i financija.

'Ina zaslužuje maksimalnu pažnju Vlade pa bi to bilo poželjno, a osim toga pred Vladom je posao izmjene dioničarskog ugovora i ne bi bilo loše da u Nadzorni odbor dođe Čačić koji je jak gospodarstvenik i Linić koji je jak financijaš a ima i iskustva rada u Ini pošto je bio financijski direktor riječke rafinerije', smatra Štern.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi