'konzum je naručio manje'

Prekid proizvodnje u Saponiji, je li uzrok Agrokor? Tvrde - ne

04.05.2017 u 09:20

Bionic
Reading

Špekulacije koje su se pojavile u javnosti o tome da je najveći hrvatski proizvođač deterdženata i jedan od najvećih dobavljača Konzuma, osječka Saponia, privremeno obustavio proizvodnju zbog krize u Agrokoru za tportal je demantirao predsjednik Uprave ove tvornice Damir Skender

'Je li problem preraspodijeliti radno vrijeme unutar firme? Nema nikakve panike, sve je pod kontrolom', rekao je u razgovoru za tportal Damir Skender, predsjednik Uprave Saponije, kompanije u vlasništvu bosanskohercegovačkog poduzetnika Mirka Grbešića.

Na pitanje je li došlo do privremene obustave proizvodnje zbog krize u Agrokoru, Skender objašnjava kako je Konzum u travnju naručio manje robe te da su spojili praznike s vikendom zbog efikasnosti i troškovne učinkovitosti same proizvodnje.

'Konzum je u travnju naručio manje'

'Konzum je naručio manje robe u travnju pa smo ocijenili da će nam zalihe dostajati do ponedjeljka te da neće biti problema. Jedini je razlog taj da budemo efikasni, ništa drugo', odgovara on, napominjući kako su i prijašnjih godina, kao i sada, spajali praznike s vikendom, ali i da ljudi moraju potrošiti stare godišnje odmore do lipnja.

'Tako, primjerice, ako 1. svibnja pada u srijedu, ne radimo četvrtak, petak i subotu kako ne bismo palili strojeve. Sada u pitanju nisu dva, nego četiri dana. Kao i inače, ako bismo procijenili da je zaliha dostatna i da će izdržati do idućeg radnog ponedjeljka, znali smo tako produžiti odmor, posebice ako je početak mjeseca. Tako da to nije nikakav problem', ponovio je Skender.