ISPRAVAK INFORMACIJE

PPD: Ne zapošljavamo 'desetak' već 20 radnika, a u Vukovaru imamo ukupno 85 zaposlenih

20.11.2017 u 15:18

Bionic
Reading

Iz kompanije Prvo plinarsko društvo (PPD) zatražili su ispravak informacija iz članka pod naslovom 'Veliki apsurd: Tvrtka s desetak zaposlenih 'tuče' milijarde, a najveći poslodavci u grdnim problemima', objavljenog 18. studenog

Reakciju PPD objavljujemo neizmjenjenu i u cjelosti:

'U subotu 18. studenoga 2017. na tportalu ste objavili članak pod naslovom Veliki apsurd, Tvrtka s desetak zaposlenih 'tuče' milijarde, a najveći poslodavci u grdnim problemima. Budući da članak sadrži neistinite podatke o tvrtkama Prvo plinarsko društvo i Energia naturalis, molimo vas da temeljem članka 22. i članaka 40-42. Zakona o medijima, a također i radi istinitog informiranja javnosti, objavite ovaj Ispravak objavljenih informacija.

U članku, među ostalim, stoji:

Lani je ta kompanija, čiji je vlasnik 43-godišnji osječki ekonomist Pavao Vujnovac, sa samo desetak zaposlenih, imala prihod od 3,3 milijarde kuna, uz dobit od 180 milijuna kuna.

PPD posluje pod kapom krovne Vujnovčeve kompanije Energia Naturalis, također sa sjedištem u Vukovaru, koja u TOP 10 drži treće mjesto. U njoj je okupljeno desetak tvrtki koje se, osim distribucijom i trgovinom plinom, bave prodajom električne energije, željezničkim prijevozom, projektima energetske učinkovitosti i IT-om.

Neistinita je tvrdnja da PPD ima desetak zaposlenih, osobito jer iz ove rečenice čitatelji stječu dojam da PPD i Energia naturalis u Vukovaru zapošljavaju desetak ljudi, a to nije istina. Također, neistinita je tvrdnja da je u Energia naturalis grupi okupljeno desetak tvrtki. Financijski podaci o Energiji naturalis objavljeni bez objašnjenja u tablici pod nazivom Deset najvećih vukovarskih kompanija  stvaraju potpuno krivu sliku o poslovanju kompanije.

Naime, Energia naturalis vrši upravljačku ulogu u dvadesetak društava koja u cjelini pokrivaju sektore energetike, logistike i infrastrukture. PPD d.o.o. je tek jedno od njih i dominantni je nositelj prihoda cijele grupe budući da posluje na veleprodajnom tržištu. Stoga, podatak o broju djelatnika PPD-a treba promatrati kroz brojke grupacije budući da u Vukovaru zapošljava cijela grupacija, a ne samo jedna tvrtka iz njezina sastava.

  • +12
Vukovarska svakodnevica Izvor: Pixsell / Autor: Grgur Zučko

Tvrtka PPD d.o.o. ima 20, a ne 10 zaposlenih, dok u Vukovaru u ovom trenutku zapošljavamo ukupno 85 djelatnika. Vukovar je sjedište gotovo svih naših tvrtki i trudimo se upravo u Vukovaru zadržati radna mjesta i otvarati nova. U ovom trenutku naša grupacija zapošljava ukupno 511 djelatnika, a s rastom poslovanja kontinuirano zapošljavamo i dalje.

Što se tiče financijskih podataka o Energiji naturalis objavljenih u tablici pod nazivom Deset najvećih vukovarskih kompanija, bez objašnjenja kako je do tih brojki došlo, stvara se potpuno kriva slika o poslovanju kompanije. Naime, Energia naturalis upravlja s dvadesetak društava u svome vlasništvu te njezina dobit prikazuje i ostvarenu dobit svih ovisnih i pridruženih operativnih društava kojima Energia naturalis upravlja.

Ističemo i kako smo osim zapošljavanja, kroz našu Zakladu Novo sutra samo u posljednjih nekoliko mjeseci Vukovaru pomogli s više od milijun kuna kroz različite projekte iz područja obrazovanja, stipendiranja, humanosti, a u tom smislu djelujemo i dalje jer je upravo pomoć Vukovaru i Slavoniji glavni motiv osnivanja Zaklade.

Ovi su podaci javno dostupni i lako provjerljivi, a mi smo uvijek na raspolaganju za sve medijske upite novinara koji žele provjeriti istinitost informacija koje objavljuju.'