ODLUKA SUDA

Potvrđena nagodba, Hanžeković preuzima EPH

01.10.2014 u 08:55

Bionic
Reading

Visoki trgovački sud potvrdio je rješenje o predstečajnoj nagodbi nad društvom Europapress Holding (EPH), odbivši žalbu na odluku Trgovačkog suda u Zagrebu, doznaje se iz tog suda

'Takva odluka je očekivana jer žalba nije imala uporište', komentirao je Hini odluku zagrebački odvjetnik Marijan Hanžeković koji bi trebao postati većinski vlasnik EPH-a.

Trgovački sud u Zagrebu donio je 10. srpnja ove godine odluku o sklapanju predstečajne nagodbe nad EPH-om, nakon što je prije toga većina vjerovnika tog medijskog koncerna podržala plan financijskog i operativnog restrukturiranja.

Po pisanju medija, žalbu na takvu odluku Trgovačkog suda najavio je Hrvoje Šimić, vlasnik Novabele grupe i Destilerije.

Tvrtka Euro poticaji d.o.o., čiji je jedini osnivač Marijan Hanžeković, većinski udjel u temeljnom kapitalu EPH-a stječe putem otkupa udjela od Hypo Alpe-Adria-banke koja je do njega došla pretvaranjem svojih potraživanja u vlasnički udio u EPH u sklopu postupka predstečajne nagodbe.

Hanžeković je dodao da sada skupština dioničara EPH, odnosno postojeći vlasnici moraju smanjiti temeljni kapital i donijeti odluku da se potraživanja Hypo Alpe Adria banke banke od 140 milijuna pretvore u temelji kapital EPH-a, u skladu s predstečajnom nagodbom.