DAN KARIJERA

Ponude radnih mjesta pale čak 40 posto!

  • Autor: SEEbiz/tportal.hr
  • Zadnja izmjena 11.11.2009 14:09
  • Objavljeno 11.11.2009 u 13:51
internet_računalo

internet_računalo

Izvor: tportal.hr / Autor: Arhiva

'Od listopada 2008. krenuo je snažan pad potražnje za zaposlenicima, mjereno brojem oglasa poslodavaca, koji se zaustavio na 40 posto', kazao je voditelj portala MojPosao, Marko Oltean

Situacija na tržištu rada se ne popravalja, ali utješno jeda se se trend pada zaustavio.

'Trenutno zapošljavamo nova dva radnika', istaknuo je Oltean nudeći razlog za optimizam. Okrugli stol na temu 'Zapošljavanje i kriza', održan u sklopu Virtualnog dana karijere, okupio je paneliste iz različitih sektora koji su poslali poruku da u ovom trenutku zapošljavaju samo kadar koji im je nužan

'Naravno da se recesija osjeti i da se vodi računa o svim troškovima, ali ljudi su upravo oni koji stvaraju prihode pa sam ja za racionalno upravljanje, a ne zatvaranje zapošljavanja i mogućnosti napredovanja', kazala je Vera Čubranović Zovko, direktorica ljudskih resursa Nove TV.

Mladi će uvijek moći naći posao, a recesija će proći kako je i došla, zaključila je. Preporučila je studentima da ponude poslodavcima besplatan rad, odnosno volontiranje.

'Više ne postoji struka za koju možete reći da nosi novce, gled i čast', istaknula je Menđušić te naglasila da se u struci mora biti multidiscipliniran kako bi se uspjelo.

Bitno je i da država usmjeri buduće generacije u zanimanja koja su potrebna gospodarstvu, poruka je s okruglog stola, a zaključak da za usmjeravanje treba donijeti strategiju razvoja samog gospodarstva.

Virtualni Dan Karijera održava se do 18. studenog. Sajam funkcionira kao 3D aplikacija na adresi www.DanKarijera.com predstavlja 15 izlagača, među kojima su Zagrebačka pivovara, Nova TV, T-HT, VIPnet te Zagrebačka banka.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi