DOGAĐAJ U KAMPO KAŠTELU

Policija ‘privela‘ lutku ispred crkve nakon što ih je nazvao župnik

08.04.2023 u 17:23

Bionic
Reading

Uskrsna subota u Kampo Kaštelu, događaj koji je zamišljen kao neformalno druženje građana i njihov povratak na Poluotok, započeo je dolaskom policije koju je pozvao tamošnji župnik crkve Gospe od zdravlja i to zbog navodnog vrijeđanja morala građana.

Kako doznaje Zadarski.hr, problem je bio u modnim lutkama koje su ispred crkve postavljene za reviju, što je župnik smatrao neprimjerenim za blagdan Velike subote. Ubrzo nakon toga u Kampu su se pojavili i policijski službenici.

- Policija je jutros oko 10 sati zaprimila vise dojava građana o mogućem počinjenju prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira. Postupajući po zaprimljenim dojavama, policija je poduzela mjere i radnje iz svoje nadležnosti, a po završetku istih utvrđeno je kako u događaju nisu ostvarena obilježja prekršaja. U odnosu na predmet dojave, policija je u tijeku postupanja uklonila lutku zbog eventualnih daljnjih reakcija građana, a nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, lutka je vraćena odgovornim osobama- kazala nam je glasnogovornica PU Zadarske, Ivana Grbin.

Ovo okupljanje u Parku Gospe od zdravlja održava se u organizaciji Mjesnog odbora Poluotok, stanovnika Kampo Castella i tvrtke ‘Burda Atelier‘.