Matt Zhang

Pokrenut novi kriptofond, vodit će ga bivši bankar poznat kao 'Das Kapitalist'

02.12.2021 u 09:05

Bionic
Reading

Bivši izvršni direktor Citigroupa Matt Zhang pokrenuo je kripto venture fond vrijedan 1,5 milijardi dolara pod nazivom Hivemind Capital Partners, navodi se u priopćenju objavljenom u ponedjeljak.

Hivemind, novi kripto investicijski fond sa sjedištem u New Yorku usredotočit će se na četiri područja: yield staking, trgovanje, venture capital investiranje i play-to-earn (P2E) gaming. Nakon interesa za potonje područje, tvrtka je angažirala i bivšeg analitičara Goldman Sachsa Sama Peurifoya, piše Lider.

Peurifoy je dao otkaz u Goldman Sachsu kako bi nastavio karijeru u play-to-earn gaming prostoru pod nadimkom 'Das Kapitalist'.

Prema Zhangu, imati Peurifoya na čelu P2E gaming ogranka tvrtke jedan je od načina na koji se fond može razlikovati od drugih na tržištu. Peurifoy je glavni vođa zajednice u Axie Infinityu, najpopularnijoj play-to-earn kripto igri.  

Priopćenje Hiveminda posljednje je u naletu kripto venture capital fondova osnovanih 2021. godine. U studenom je tvrtka za rizični  kapital Paradigm pokrenula svoj drugi fond usmjeren na kriptovalute vrijedan 2,5 milijardi dolara.

Uključivanje P2E gaminga u svoju strategiju ulaganja u Hivemind također je u skladu sa sve većom popularnošću kripto igara. Nekoliko blockchain gaming startupova također je dobilo potporu VC tvrtki u posljednje vrijeme, kao što je Avokado, ceh blockchain igara koji je prikupio 18 milijuna dolara od investitora uključujući Solana Ventures ranije u studenom.