dobra vijest

Osnivač Binancea: Kriptovalute će za manje od 20 godina koristiti baš svi

01.12.2021 u 17:14

Bionic
Reading

Osnivač vodeće svjetske burze kriptovaluta Binance Changpeng Zhao izjavio je da su kriptovalute "budućnost financijske industrije" te da će ojačati nacionalna gospodarstva diljem svijeta, te da će za manje od 20 godina biti široko korištene

“S kriptovalutama trenutno posluje oko pet posto svjetske populacije, a kako bi se taj broj povećao potrebno je uspostaviti pravila koja će pridonijeti sigurnosti i privući nove ljude.

"Amerika je otišla najdalje u suočavanju s kriptovalutama i mnoge američke banke ih prihvaćaju", rekao je Changpeng Zhao za TechCrunch.

Najveće kritike javnosti u vezi s blockchain tehnologijom i kriptovalutama odnose se na sigurnost, cyber kriminal i pranje novca. Changpeng je istaknuo da blockchain i kriptovalute "privlače mnoge prevarante zbog jednostavnog povlačenja novca".

„Prostor kriptovaluta je decentraliziran, što otežava regulaciju. Uspjeh Bynesa temelji se prvenstveno na zaštiti korisnika koji nam vjeruju. Povjerenje nije samo riječ, ono se temelji na konkretnim djelima. Spremni smo podijeliti svoje iskustvo s onima koji propisuju pravila kako bismo izbjegli prijevaru i krađu", rekao je Changpeng.

  • +2
Bitcoin Izvor: Profimedia / Autor: Backyard Productions / Alamy / Alamy / Profimedia

Changpeng je dodao kako je rašireno mišljenje da su ljudi koji se bave kriptovalutama "neka vrsta čudaka". „Najveća zabluda o meni i Binanceu jest da je to kineska burza. Kinez sam, ali sam napustio Kinu kada sam imao 12 godina i nakon toga nikad nisam imao kinesku putovnicu. Kanadski sam državljanin već 37 godina. Neki na Zapadu čak misle da je Singapur dio Kine. "Postoji puno zabluda i nejasnoća", rekao je Changpeng.

“Binance je međunarodna platforma, mi nismo ludi i želimo da se to područje regulira”, zaključio je Changpeng.