perfa se vraća u konzum

Pokrenuo je lavinu oko Agrokora, a danas su njegove koke sretne. Otkrivamo zašto

12.05.2017 u 10:53

Bionic
Reading

Proizvođač jaja Perfa u čijem je suvlasništvu i Ovum, tvrtka koja je krajem ožujka zatražila pokretanje stečaja nad Konzumom, iz kojega su im nakon toga prestale dolaziti narudžbe, objavila je kako se 'sasvim uskoro' očekuje povratak njihovih proizvoda na police tog trgovačkog lanca

'Perfa pregovara o povratku u Konzum. Vidjet ćemo kako će se to završiti. Činjenica je da su iz Konzuma prestale dolaziti narudžbe kada je Ovum pokrenuo stečaj nad njima', odgovorili su tportalu iz Uprave Perfe Bio, napominjući da su se nakon toga usredotočili na to da maksimalnu količinu jaja pokušaju plasirati prema drugim trgovačkim lancima.

'Još uvijek postoje određeni viškovi, ali zahvaljujući drugim trgovačkim lancima koji su počeli naručivati, situacija je bolja nego što je bila', dodali su.

'Dobre vijesti s farme sretnih jaja'

U pozivu koji su pod nazivom 'Dobre vijesti s farme sretnih jaja' uputili, navode kako je javnost posljednjih mjesec i pol dana bila izložena uglavnom negativnim vijestima s farme sretnih jaja Perfa bio u Donjoj Stubici.

'Naše su koke i radnici bili (i još uvijek jesu) ugroženi neplaćanjem, a potom su naši proizvodi nestali s polica najvećeg hrvatskog trgovačkog lanca. Zato želimo ljubiteljima naših proizvoda – jaja proizvedenih po europskim normama, koja su snijele kokoši koje ne pate u lošim uvjetima – ovoga puta javiti dobru vijest. Naši su proizvodi prisutni na sve više prodajnih mjesta – još ne i u Konzumu, ali to očekujemo sasvim uskoro', poručili su iz Perfe Bio.

Narudžbe iz Konzuma prestale su im stizati kada je Ovum krajem ožujka predao prijedlog za otvaranje stečaja nad Konzumom Trgovačkom sudu u Zagrebu zbog duga od gotovo 9,6 milijuna kuna uz zakonsku zateznu kamatu. Mjesec dana poslije, postupak se prekida uz rješenje i obrazloženje kako je 7. travnja na snagu stupio Zakon o postupku izvanredne uprave u trgovačkim društvima od sistemskog značaja za RH - lex Agrokor. Njime se određuje da za vrijeme postupka izvanredne uprave nije dopušteno pokretanje likvidacije, predstečajnog ili stečajnog postupka, odnosno da se postupci koji su pokrenuti prije stupanja na snagu toga zakona prekidaju danom objave rješenja o otvaranju postupka izvanredne uprave.

Perfa najavljuje da se uključuje u program 'Doručak s hrvatskih farmi' koji će se u subotu održati na zagrebačkom Trgu bana Josipa Jelačića u 9.30 sati, a za ljubitelje svojih proizvoda organizirat će i degustaciju te promociju svojeg novog prodajnog aduta. To je 'Veliko Gupčevo jaje', kvalitetan domaći proizvod, kako ga opisuju, iz nikada pokorene Donje Stubice.