RAD U ADMINISTRACIJI

Pogledajte ponudu atraktivnih uredskih poslova

25.07.2013 u 11:46

Bionic
Reading

Administrativna zanimanja možda nisu jedna od najunosnijih, ali se ipak ubrajaju među jedna od najtraženijih zanimanja na tržištu rada. Ovo osobito vrijedi za administratore, knjigovođe i poslovne tajnike – radna mjesta iz kategorije administracija koja su poslodavci najviše oglašavali ove godine

Tražite li posao u administraciji, dobra vijest je da imate šansu dobiti ga čak i ako nemate radnog iskustva. Naime u gotovo polovici oglasa objavljenih na portalu MojPosao ono nije bilo bitno.

Niti srednja stručna sprema ne predstavlja prepreku jer upravo tu razinu obrazovanja traži 55 posto poslodavaca. Ono što jest bitno je da govorite strani jezik. Budite spremni prihvatiti posao na određeno vrijeme jer je vjerojatno da će vam ga poslodavac koji traži administrativnog radnika ponuditi u 47 posto slučajeva.

Županije u kojima je 2013. objavljeno najviše oglasa u kategoriji administrativnih zanimanja su Grad Zagreb i Zagrebačka županija, Istarska te Primorsko-goranska županija.

Među aktualnim oglasima za administrativna zanimanja izdvajamo sljedeće:

Tvrtka TPK Nova za radno mjesto u Zagrebu traži osobu za poziciju office administrator (m/ž). Potrebno je imati visoku stručnu spremu i prethodno trogodišnje radno iskustvo. Zadovoljavate li navedene kriterije, svakako pogledajte detalje u oglasu i prijavite se.

Labusca iz Pule zapošljava poslovnu tajnicu (m/ž). Ako ste ambiciozna, komunikativna i motivirana osoba sa završenom srednjom školom i osnovnim poznavanjem engleskog jezika te povrh toga imate iskustvo na istim ili sličnim poslovima, ovo može biti pravo radno mjesto za vas.

Luxor Multiservis traži administratora (m/ž). Riječ je o poslu na određeno vrijeme u Zagrebu za koji su potrebni jednogodišnje iskustvo, vozačka dozvola B kategorije i izvrsno poznavanje engleskog jezika. Ostale uvjete, kao i link za prijavu, možete pronaći u oglasu.

Kada se prijavljujete na oglas, uvijek je dobro ponoviti osnove. Detaljno proučite uvjete natječaja i svoj životopis obavezno prilagodite natječaju, tj. naglasite one kvalifikacije koje i poslodavac u svom oglasu ističe kao bitne.

Slanje jednog te istog životopisa na više različitih oglasa loša je praksa. Uvijek je potrebno naglašavati ona iskustva i vještine koji vam govore u prilog baš kada je ta konkretna prijava u pitanju. Već drugom prilikom vjerojatno ćete htjeti naglasiti neke druge kvalifikacije (npr. izvrsno poznavanje određenog stranog jezika ili računalne vještine).

Dobar životopis ne jamči vam poziv u drugi krug razgovora za posao, ali svakako vas može isključiti iz selekcijskog postupa ukoliko sadrži gramatičke greške te ako je nepregledan ili sadrži suvišne informacije. Kako bi vaša prijava bila što kvalitetnija, proučite nekoliko osnovnih savjeta kojih se dobro pridržavati prilikom sastavljanja i uređivanja životopisa.