ASTRONOMSKI IZNOSI

Pogledajte pet najskupljih kuća u Hrvatskoj koje su na sniženju

10.09.2016 u 19:43

Bionic
Reading

Cijene nekretnina u Hrvatskoj i dalje padaju uslijed nedostatka potražnje, a kupce sve teže nalaze i najluksuznije vile, kojima cijene padaju puno brže u odnosu na ostatak tržišta

Unatoč trendu pojeftinjenja najskupljih kuća, cijene ovih pet najluksuznijih koje se nude 'na akciji' preko internetskog oglasnika Njuškala i dalje su više od milijun eura. Pogledali smo koje se to prilike nude na Njuškalu, tj. koje su to najskuplje kuće s velikim popustom.

Prvo mjesto uvjerljivo odnosi obiteljska kuća u dubrovačkom naselju Lozica sa sedam soba (660 kvadrata), a nalazi se tik do mora, ima bazen te nudi mogućnost gradnje još jedne kuće na istoj parceli. Uz kuću dolazi vez pod koncesiju, u kojem ima mjesta za osam brodova. Objekt je legaliziran, a vlasnici za njega traže 2,75 milijuna eura, tj. 20,5 milijuna kuna.

Nedaleko od te kuće, u uvali Zaton, prodaje se kompleks Stari mlin – dvije kuće izgrađene 1877. godine, čija južna strana služi kao brana za jezero, dok je sjeverna u doticaju s morem. Površina cijelog kompleksa doseže 4300 kvadrata, a cijena na akciji iznosi 1,8 milijuna eura.

Zbog treće najskuplje kuće vraćamo se u Lozicu, u kojoj se za 1,7 milijuna eura prodaje objekt s osam soba i 500 kvadrata okućnice, privatnom plažom, garažom i dva parkirna mjesta, u Dubrovniku vrlo traženom robom. Kuća se ranije prodavala za 2,5 milijuna eura.

Kuća stara tek 13 godina, s 550 kvadrata stambenog prostora i 800 kvadrata okućnice te s čak 17 soba i šest parkirnih mjesta prodaje se u Puli za 1,45 milijuna eura. Luksuzna vila, navodi vlasnik, ranije se prodavala za 3,2 milijuna eura, a niti postojeća cijena nije fiksna.

Za više od milijun eura (1,28 milijuna eura) prodaje se kompleks s dvije kuće i dobro uhodanim restoranom s kompletnom opremom. Ova se prilika nalazi u samom centru Vodica, nasuprot marine i tek dvadesetak metara od mora.