KREĆE PRODAJA

Pogledajte koje tvrtke prve idu u privatizaciju

27.04.2016 u 12:13

Bionic
Reading

Početkom idućeg tjedna trebalo bi se konačno sastati novo Upravno vijeće Centra za restrukturiranje i prodaju (CERP). Na dnevnom redu sjednice koja je već nekoliko puta odgađana nalazi se više od 30 točaka. Između ostaloga, planira se i pokretanje privatizacije nekoliko turističkih tvrtki te nastavak prodaje dionica Hrvatskog Telekoma i Končar elektroindustrije na Zagrebačkoj burzi

Novo Upravno vijeće CERP-a Vlada je imenovala na zatvorenom dijelu sjednice 6. travnja. Vijećem CERP-a predsjeda šef Državnog ureda za upravljanje državnom imovinom Tomislav Boban, a u sastavu su, uz predstavnike sindikata Mladena Novosela i poslodavaca Davora Majetića, zamjenici ministara gospodarstva Leo Prelec, turizma Robert Pauletić, prometa Miro Škrgatić, poljoprivrede Tugomir Majdak i branitelja Ivan Vukić, a nedostaje još zamjenik ministra financija, čije je mjesto još nepopunjeno.

Na prvoj sjednici vijeće u novom sastavu raspravljati o dosad provedenim javnim natječajima i donijeti odluke o pokretanju novih privatizacija.

Vijeće će razmotriti pristigle ponude za kupnju državnih udjela u tvrtkama Agroduhan, Lipovica i Vjesnik i izvješća o provedenim javnim pozivima za iskazivanje interesa za kupnju dionica u tvrtkama Hoteli Maestral i Imperial Rab te predložiti objavu poziva za prikupljanje obvezujućih ponuda.

Razmotrit će se i provedba odluke o prodaji dionica Hrvatskog Telekoma i Končar elektroindustrije putem javne dražbe na Zagrebačkoj burzi.

Pripremljene su i odluke o raspisivanju novih natječaja i prodaju dionica putem javnog nadmetanja na zagrebačkoj burzi. Natječaji za prikupljanje ponuda predviđaju se za državne udjele u crikveničkom Jadranu i RIZ - Odašiljačima

Putem javne dražbe na Zagrebačkoj burzi prodavat će se dionice hotelskih tvrtki Sunčani Hvar, Orebić i Korčula, a javnim nadmetanjem prodavat će se udjeli u porečkoj Agrolaguni i Autoprijevozu iz Otočca.

Upravno vijeće CERP-a trebalo bi odlučivati i o obustavi postupka javnog prikupljanja obvezujućih ponuda za kupnju dionica tvrtke 3. maj iz Matulja, a radi pokretanja stečajnog postupka nad tom tvrtkom