dižu standarde

Pogledajte kako se u Ikei ponašaju prema radnicima s malom djecom

  • Autor: T. O.
  • Zadnja izmjena 28.11.2018 13:11
  • Objavljeno 28.11.2018 u 12:41
tportal

Izvor: Pixsell / Autor: Marko Prpić

Kako bi pomogla svojim zaposlenicima s malom djecom i pokazala im da uvažava njihov privatni život, IKEA uvodi novi oblik poticaja. Svi zaposlenici tvrtke IKEA Hrvatska koji su postali tate od sada mogu koristiti mjesec dana plaćenog dopusta, koji će provesti sa svojom bebom nakon što se njihove partnerice vrate na posao

Tijekom jednokratnog dopusta novi će tate primati punu plaću. Kako javljaju iz Ikee, riječ je o dodatnoj pogodnosti koju ova tvrtka pruža svojim zaposlenicima u Hrvatskoj, povrh onoga što je osigurano zakonom. Ova je odluka dio šireg pristupa organizacije IKEA jugoistočna Europa za unaprjeđenje rodne ravnopravnosti u zajednici te nastojanja da zaposlenicima pokaže kako ih cijeni kao cjelovite ličnosti – od njihovih uloga na poslu, kao i onih kod kuće.

'Vrijeme koje provodimo sa svojim obiteljima važno je za zdravu ravnotežu privatnog i poslovnog života i čini naše zaposlenike zadovoljnijima. Znamo da je to vrijeme još i važnije našim zaposlenicama i zaposlenicima koji imaju malu djecu. Želimo im pomoći u novim ulogama! Istovremeno, svjesni smo kako u više od 95 posto slučajeva u Hrvatskoj uglavnom mame odlaze na roditeljski dopust, najčešće stoga što obitelji odlučuju da je to bolje zbog financijskih razloga. Kao tvrtka okrenuta postizanju rodne ravnopravnosti, plaćenim jednomjesečnim dopustom za naše tate želimo promicati ravnopravno sudjelovanje očeva u odgoju djece od najranije dobi', istaknula je Mirta Pađen Lee, HR menadžerica tvrtke IKEA Hrvatska.

U tvrtki IKEA Hrvatska roditeljski dopust trenutačno koristi gotovo 15 posto zaposlenika.

IKEA vjeruje da je plaćeni dopust za tate višestruki dobitak za ravnopravnije društvo, ali i poslovanje. Na ovaj način IKEA želi povećati razumijevanje među zaposlenicima o važnosti podjele uloga kod kuće te njihovim partnericama olakšati povratak na posao, dok će se kolege nakon dopusta vratiti još motiviraniji na posao, poručuju iz Ikee.

  • +1

IKEA provela istraživanje o tome kako građani Hrvatske žive kod kuće

Izvor: Pixsell / Autor: Robert Schlesinger

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!