do dioklecijanove palače

Pogledajte kako izgleda novi hotel u Splitu; pucaju na moderne putnike i hedoniste

19.06.2020 u 14:09

Bionic
Reading

Vrata gostima krajem lipnja otvorit će heritage hotel Farmai u Splitu. Smjestio se u stoljetnoj zgradi zaštićenog kulturnog dobra, u kojoj je nekada bio Zadružni savez, a kasnije i Splitsko sveučilište. Hotel Farmai ima 33 sobe i dva apartmana, a u projekt je splitska tvrtka Quatro Company uložila 42 milijuna kuna

Iznimna arhitektura, vrhunski dizajn s pažljivo biranim detaljima, moderno, toplo, mediteranskog štiha – tako bi se mogao opisati novi luksuzni hotel Fermai u središtu Splita, na nekoliko koraka od Dioklecijanove palače, navode u priopćenju iz Uprave ovog hotela.

  • +2
Heritage hotel Farmai Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Ivan Ivanisevic

Stoljetna zgrada, jedna od rijetkih secesijskih u ovom gradu, remek je djelo arhitekta Petra Senjanovića, a sofisticirani, nepretenciozni, opuštajući interijer potpisuje poznati Studio Franić Šekoranja. Dašak secesijske elegancije, klasični i vintage namještaj u kombinaciji s modernim detaljima, protežu se kroz čitav hotel, 33 sobe i dva apartmana.

Fermai je, ističe se, sjajan izbor za moderne putnike, ljubitelje vrhunskog dizajna, ambijentalne arhitekture, mediteranskog ozračja, istinske hedoniste, koji žele doživjeti lokalnu atmosferu u srcu grada.

Ovaj urbani hotel privući će i brojne Splićane koji će tu uživati u prvoj jutarnjoj kavi.

Investitor, splitska tvrtka Quatro Company, u projekt je uložila 42 milijuna kuna, a svi radovi su se izvodili u suradnji s Konzervatorskim odjelom u Splitu.