ravil maganov

Poginuo čelnik Lukoila, pao kroz bolnički prozor u Moskvi?

01.09.2022 u 10:33

Bionic
Reading

Ravil Maganov (67), predsjednik Upravnog odbora Lukoila, drugog najvećeg ruskog proizvođača nafte, preminuo je u četvrtak nakon što je pao kroz prozor sa šestog kata Centralne kliničke bolnice u Moskvi, tvrdi Reutersov izvor. O smrti su izvijestili i neki ruski mediji, pozivajući se na neimenovane izvore. Tvrde da je Maganov stigao u medicinsku ustanovu prije smrti te da je tijelo pronašlo bolničko osoblje. Iz Lukoila zasad nema komentara

Maganov je radio u Lukoilu od 1993., nedugo nakon osnutka tvrtke, te je nadgledao njezinu preradu, proizvodnju i istraživanje. Predsjednik Uprave je postao 2020. godine. Njegov brat Nail na čelu je srednje velikog ruskog proizvođača Tatnefta.

Ravil Maganov Izvor: EPA / Autor: SERGEI ILNITSKY

Ravil Maganov bio je blizak suradnik Vagita Alekperova, jednog od osnivača Lukoila i bivšeg zamjenika sovjetskog ministra nafte koji je u travnju podnio ostavku na mjesto predsjednika Lukoila, tjedan dana nakon što mu je Velika Britanija zamrznula imovinu i zabranila putovanja u sklopu sankcija zbog invazije Rusije na Ukrajini.