više od četiri tisuće tona

Podravka od domaćih proizvođača kupuje papriku za ajvar

06.09.2017 u 17:26

Bionic
Reading

Za proizvodnju ajvara u tvornici Kalnik Podravka je ugovorila otkup više od četiri tisuće tona paprike od domaćih kooperanata

'U Podravkinoj tvornici za preradu povrća i proizvodnju kondimenata trenutno je u punom zamahu proizvodnja ajvara, najpopularnijeg Podravkinog proizvoda iz kategorije prerađevina povrća koji iz godine u godinu povećava svoju prodaju i zastupljenost na raznim tržištima diljem svijeta.

U 2017. godini za proizvodnju ajvara ugovoren je otkup više od četiri tisuće tona paprike od domaćih kooperanta, odnosno 73 posto ukupnih potreba Podravke. Već 2018. godine plan je podići udio domaće sirovine na 95 posto, a uskoro i ukupnu proizvodnju ajvara u potpunosti realizirati od domaće paprike', priopćili su iz Podravke.

Izvor: Promo fotografije / Autor: Podravka.hr

'Ponosni smo što Podravka za potrebe proizvodnje u Tvornici Kalnik Varaždin prije svega surađuje s domaćim OPG-ovima te malim domaćinstvima koje organizacijski pokrivaju organizatori proizvodnje. Grašak je iz vlastite proizvodnje, ciklu osim iz vlastite proizvodnje osiguravaju i proizvođači iz okolice Varaždina, a ostale sirovine nabavljaju se uglavnom iz sjeverozapadne te istočne Hrvatske.

Tvornica Kalnik pravi je primjer na koji način Podravka podupire domaću poljoprivrednu proizvodnju, kao temelj za dugoročnu opstojnost hrvatske proizvodnje i izgradnju konkurentskih prednosti', izjavila je Slavica Kolesar, direktorica Podravkine tvornice Kalnik u Varaždinu.

Ove godine, za ulaganje u primarnu proizvodnju i povećanje kapaciteta za proizvodnju ajvara, Podravka planira kroz EU fondove povući dodatnih 30 milijuna kuna.