ZAVRŠNI KORAK

PND Strategija najavljuje objavu ponude za preuzimanje Hotela Maestral

  • Autor: Z. K./Hina
  • Zadnja izmjena 14.03.2019 14:35
  • Objavljeno 14.03.2019 u 14:35
Hoteli Maestral

Hoteli Maestral

Izvor: Cropix / Autor: Mateo Rilovic/Cropix

Tvrtka PND Strategija u četvrtak je objavila da će u zakonskom roku i nakon odobrenja Hanfe objaviti ponudu za preuzimanje preostalih dionica Hotela Maestral, a nakon što je u veljači od države kupila 68,94 posto dionica te dubrovačke hotelske tvrtke

Tvrtka PND Strategija je 19. veljače s Centrom za restrukturiranje i prodaju (CERP) potpisala ugovor kojim je od države kupila 355.520 dionica ili 68,94 posto dionica Hotela Maestral, i to za iznos od 153,5 milijuna kuna ili 26,7 milijuna kuna više od početne cijene koju je za te dionice tražio CERP.

Time je za PND Strategiju nastala obveza objave ponude za preuzimanje preostalih dionica Hotela Maestral.

Ponuditelj će, u roku propisanom odredbama Zakona o preuzimanju dioničkih društava, objaviti ponudu za preuzimanje Hotela Maestral, a po odobrenju objavljivanja ponude za preuzimanje od strane Hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga (Hanfa), navodi se u obavijesti objavljenoj putem Zagrebačke burze.

Prilikom potpisivanja ugovora u veljači ove godine ministar državne imovine Goran Marić je izjavio kako od kupca većinskog paketa dionica Hotela Maestral očekuje da što prije pristupi poslovnim planovima ulaganja i podizanja na što višu razinu kategorizacije hotela, "jer je nedopustivo da Dubrovnik ima hotele s jednom ili dvije zvjezdice". 

Direktorica PND Strategije Matea Mateković tada je najavila skoru realizaciju projekta, jer smatra da hoteli Maestral zaslužuju imati puno bolju poziciju nego što je imaju u ovome trenutku. Najavila je i da će u najkraćem roku preuzeti poslovnu dokumentaciju i krenuti sa pripremom hotela za nadolazeću turističku sezonu. 

Tvrtka PND Strategija osnovana je prošle godine, a jedini osnivač joj je Danko Ćorić, koji je vlasnik i lanca kladionica Super Sport. 

Hoteli Maestral bili su posljednja velika hotelska kuća u Hrvatskoj u većinskom državnom vlasništvu. Ta tvrtka u svom sastavu ima pet hotela - Uvala, Splendid, Komodor, Vis i Adriatic - i paviljon Adriatica Rooms, koji raspolažu s ukupno 473 sobe i 933 ležaja. Svi su ti objekti u zapadnom dijelu Dubrovnika, u uvali Lapad. 

CERP je u kolovozu prošle godine raspisao natječaj za kupnju 355.520 dionica ili 68,94 posto temeljnog kapitala Hotela Maestral, po početnoj cijeni od 126,8 milijuna kuna. 

Najbolju ponudu, koju je početkom studenoga CERP i prihvatio, dala je tvrtka PND Strategija, koja je ponudila 153,5 milijuna kuna. Uz tu tvrtku, ponude su bile dale i dvije češke tvrtke - J&T IB Capital Markets, koji je nudio 145,9 milijuna kuna, te Eco Investment, čija je ponuda iznosila 141,07 milijuna kuna. 

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!