TURNEJA PO ISTOKU

Plenković jezdi Slavonijom: Otvorio farmu purana, pa skočio do Sl. Broda i Vinkovaca

20.07.2018 u 10:32

Bionic
Reading

Otvorena je suvremena farma za uzgoj purana u Brodskom Stupniku. Grupa Vindija time je započela investicijski ciklus vrijedan 7,4 milijuna eura

Vindonovu farmu za uzgoj purana u Brodskom Stupniku otvorio je premijer Andrej Plenković. Grupa Vindija time započinje investicijski ciklus vrijedan 7,4 milijuna eura.

'Snaga gotovo 5.000 ljudi koji rade u okviru grupe Vindija, dugogodišnja kvaliteta, ulaganje u inovacije, proizvodnju, visoke standarde higijene, sljedivosti, daje nam veliki optimizam da koncept politike od polja do stola funkcionira i na ovom primjeru', poručio je prilikom otvorenja premijer Plenković.,

  • +14
Plenković, Marić i Tolušić u obilasku Vindijine novootvorene farme purana Izvor: Pixsell / Autor: Ivica Galovic/PIXSELL

Uz premijera na otvorenju su bili ministri poljoprivrede i gospodarstva, Tomislav Tolušić i Darko Horvat kao i ministar financija Zdravko Marić.

Uputila se potom Vlada u Slavonski Brod gdje je potpisala Ugovor o izvođenju radova i koncesije za Infrastrukturne radove u lučkom području Slavonskog Broda s koncesijom za javne usluge.

'Potpisivanjem ugovora Slavonski Brod dobiva značajnu investiciju, veliko ulaganje vrijedno preko 100 milijuna kuna, od čega je 56 posto sredstava iz CEF-a. Prepoznali smo važnost razvoja riječnih plovnih putova, Slavonskog Broda, investiranja u infrastrukturu. Slavonija je priorite ', poručio je premijer Plenković, a potom s Vladom otišao za Vinkovce gdje sudjeluje na svečanoj sjednici Gradskog vijeća Vinkovca u povodu Dana Grada i blagdana svetog Ilije.